Leta 2016 je nastopil v Sloveniji. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Leta 2016 je nastopil v Sloveniji. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Kot se spominja Cooper, je bil Detroit predvsem mesto razbesnelega rocka, tam kot skupina mehkega rocka nisi preživel, je pojasnil: "Detroit je bil nekdaj središče rocka." V mestu so pozneje priznani glasbeniki, kot so Ted Nugent ter skupine Stooges in Who, koncertirali za vstopnino štirih dolarjev, je še dodal Cooper, ki je že več kot pol stoletja zvezda stalnica na glasbeni sceni.

Novi album, ki bo po rockerjevih besedah zanimiv za poslušalce različnih glasbenih okusov, bo ponudil 15 skladb, med njimi bo tudi Detroit 2021. Album, ki sledi albumu Paranormal iz leta 2017 ter EP-ju Breadcrumbs iz leta 2019, bo po pisanju glasbenega portala Ultimateclassicrock izšel v več oblikah, med drugim kot CD in vinilna plošča ter kot DVD, obeta pa se tudi sveženj ki bo vseboval CD in blu-ray zgoščenko, majico, zaščitno masko, svetilko in nalepke.

Foto: Alice Cooper v Sloveniji kakšnih deset let prepozno

Predstavnik teatralnega rocka Alice Cooper s pravim imenom Vince Furnier uspehe žanje od 70. let prejšnjega stoletja. V njegovi prvotni skupini so bili bas kitarist Dennis Dunaway, ritem kitarist Michael Bruce, bobnar Neal Smith in glavni kitarist Glen Buxton. Zadnji je umrl leta 1997, preostali člani zasedbe pa so presenetili oboževalce pred tremi leti, ko so se Cooperju pridružili pri petih skladbah na koncertu v ameriškem Nashvillu. Prvotna postava se je razšla leta 1975, dve leti po zelo uspešnem albumu in turneji Billion Dollar Babies. Ponovno srečanje leta 2017 je prineslo turnejo po Veliki Britaniji.

Med njegove najbolj znane skladbe sodijo Poison, Hey Stoopid, House Of Fire in I'm Eighteen.