Pod večino skladb na novem albumu se je podpisal sam. Foto: RTV SLO
Pod večino skladb na novem albumu se je podpisal sam. Foto: RTV SLO

Izid je že napovedal z novim singlom Narobe ton. Prihajajoči album bo zelo "Hribarjev", čeprav se zdi, da je pri nekaterih pesmih zrelejši. Besedila je Andraž večinoma napisal sam, prav tako tudi glasbo. Album, ki za zdaj nosi delovni naslov Narobe ton, bo osvežil slovensko glasbeno sceno, prinesel bo nostalgijo, ljubezen, življenje. Glasbenik bo svoje nove pesmi prvič javno predstavil 20. avgusta na koncertu v ljubljanskem BTC-ju.

Sodelavci v studiu
Nova plošča je polna presenečenj, hkrati pa vleče določene poteze še s prejšnjega albuma Tretja plata. Producent ostaja isti. Dejan Radičevič je namreč že pri zadnjem albumu izvrstno opravil svoje delo, temu primerno so se odzvali tudi kritiki. Presenečenje nove plošče, ki bo izšla konec avgusta, je nedvomno Rok Golob. Izkazal se je kot izvrsten vodja skupine, ki ga je Andraž uporabil pri snemanju. V njem so bili basist Anže Langus, bobnar Jure Rozman, kitarist Robi Pikl, klaviaturist Rok Golob, Hribar pa je odigral akustične instrumente.

Aduti v rokavu
Andraž Hribar ima v rokavu nekaj adutov, stavi na skladbe Narobe ton, Corpomorto in Ujeta v sanje. Sam pravi, da je na plošči še sedem drugih pesmi, ki znajo pritegniti pozornost.
In kako je nastal njegov četrti album: "Nova plošča je vedno odraz mene in mojih občutkov v določenem času, čeprav moje pesmi, kar zadeva vsebino, ne sodijo v nobeno časovno obdobje. Ljubezen bo imela vedno podobne zaplete, pa če se odvija na Kolpi, v New Yorku ali na planetu CXS v sedmi dimenziji."