V videospotu gre za preslikavo vzdušja iz verzov. Foto: Bajaga
V videospotu gre za preslikavo vzdušja iz verzov. Foto: Bajaga

Premierno so skladbo predvajali na Valu 202 v oddaji Express, ki ji lahko prisluhnete tukaj. Za pesem so posneli tudi videospot pod taktirko hrvaškega režiserja Žarete Batinovića.

Videospot prikazuje člane beograjske zasedbe v zapuščenih zgradbah in propadlih proizvodnih pogonih, ki jih obdajajo prašni in zavrženi predmeti. Gre za preslikavo vzdušja iz verzov, zaskrbljenih nad negotovo ekološko in ekonomsko sedanjostjo ter prihodnostjo človeštva.

"Nekatere Žaretove spote smo si ogledali in bili so nam všeč. Ima oko, ki lahko izbere dobre kadre, in ima specifičen način dela. Z lahkoto smo delali z njim. Mislim, da je Žare 'zadel' atmosfero in se je popolnoma poistovetil s skladbo. S spotom sem zelo zadovoljen," je dejal Bajaga.

Vreme je druga napovedna skladba novega albuma zasedbe Bajaga i Instruktori, ki bo izšel letošnjo pomlad. Kot prva napovedna skladba je konec lanskega leta izšla rockbalada Ako treba da je kraj.

"Mislim, da po prvem izvrstnem singlu Ako treba da je kraj Bajaga nadaljuje še na višji ravni ter da bo novi singel Vreme zelo hitro našel svojo televizijsko in radijsko občinstvo. Veselim se prihajajočega albuma, komaj ga že čakam," je dejal režiser Batinović.