Na slog novega albuma je opozorila tudi z opravo na podelitvi nagrad grammy. Foto: Reuters
Na slog novega albuma je opozorila tudi z opravo na podelitvi nagrad grammy. Foto: Reuters

Drugi del pevkinega glasbenega projekta Renaissance že trka na vrata, Beyoncé pa je svojim oboževalcem z izdajo dveh pesmi jasno namignila, kako bo slišati. Texas Hold 'Em in 16 Carriages sta namreč kantriskladbi, kar nakazuje, da bo tudi celoten album zvezdnice, ki izide marca, v podobnem slogu, kar je tudi za Beyoncé svojevrsten prvenec.

"Ta glasbeni slog je deležen stereotipa, da se vse vrti okoli plesa v vrsti in kavbojih," je za BBC povedala britanska umetnica kantrija Kezia Gill in dodala: "A če lahko kdo to spremeni, mora biti to nekdo s tako zvezdniško močjo kot Beyoncé." Dodala je še, da ravno superzvezdnica znova odpira vrata kantriglasbi v popularne vode.

Beyoncé je tako na udaren način napovedala izid že osmega studijskega albuma Renaissance Act II, čisto nikogar pa ni presenetilo, da je novi projekt povzročil neverjeten odziv na družbenih medijih, pa poroča CNN.

Moda, navdihnjena z oblačili Divjega zahoda, je bila vidno predstavljena že ob izidu skladb in kratki vizualizaciji na različnih platformah, prav tako pa je svoj prvi kantriprojekt modno oglaševala tudi na letošnji podelitvi nagrad grammy in na newyorškem tednu mode.

Medtem ko bo naključni poslušalec morda presenečen ali celo v dvomih glede pevkine najnovejše glasbene usmeritve – ki prihaja po radijskih valovih in do diskotek nekoliko prijaznejšem albumu Renaissance iz leta 2022 –, njeni najzvestejši poslušalci dobro vedo, da so skoki v druge glasbene vode za Beyonce nekaj povsem običajnega.

Oboževalci pa dobro vedo tudi, da Beyoncé v svoje skladbe zvokov kantrija ni vpeljala prvič. Korenine 32-kratne dobitnice nagrade grammy so namreč globoko zasidrane v teksaškem Houstonu, zato je že leta 2016 izdala pesem Daddy Lessons, ki je svoje mesto našla na šestem studijskem albumu zvezdnice. Beyoncé je kantrislog raziskovala še v skladbah That's Why You're Beautiful, Satellites in Smash into You. Nov album zvezdnice bo po izšel 29. marca, še poroča CNN.