Rok za prijavo na natečaj je 3. april. Foto: Radio Si
Rok za prijavo na natečaj je 3. april. Foto: Radio Si

Glasbeni natečaj radijska postaja pripravlja od leta 2021, vsako leto pa se na razpis Radia Si prijavi po skoraj 100 glasbenih izvajalcev. V preteklih letih so zmagovalci natečaja postali npr. Ditka, Fed Horses, Koala Voice, Pine Tree, WCKD Nation, Aka Neomi, Roosters Cocktail, Itch, Rumejts ...

Na Radiu SI tako tudi letos k sodelovanju vabijo tako uveljavljene kot neuveljavljene glasbenike. Za prijavo potrebujejo le demo posnetek svoje še neobjavljene slovenske ali tujejezične skladbe. Posnetek je lahko tudi minimalističen, torej ob spremljavi le enega glasbenega inštrumenta. Vse podrobnosti razpisa, ki je odprt do 3. aprila, in pogoje prijave najdete TUKAJ.

Izbrani izvajalci bodo, kot omenjeno, dobili priložnost snemanja skladbe v studiu 22 Regionalnega RTV-centra Maribor in nastop na radijskem koncertu RADIO Si MAIN STAGE.

Dodatne informacije v zvezi s potekom projekta RADIO Si 2024 STANDOUTS so na voljo na: Radio Si, Ilichova 33, Maribor, po telefonu 02 429 91 33, 041 922 713 (Marjan Kokol) ali na glasba@radiosi.eu, ob tem še navajajo na Radiu SI.