Beyonce ni le še ena od lepotičk, ampak s svojimi uspehi dokazuje, da ima poleg lepega videza tudi talent. Foto: EPA
Beyonce ni le še ena od lepotičk, ampak s svojimi uspehi dokazuje, da ima poleg lepega videza tudi talent. Foto: EPA

Beyonce Knowles bo laskavi naslov "ženska leta v svetu glasbe" dobila po pevki r'n'b-ja Ciari in zvezdnici kantrija Rebi McEntire. Za zvezdnico, ki bo nagrado sprejela 2. oktobra v New Yorku, je precej zanimivo leto. S singlom Single Ladies je zasedla vrhove glasbenih lestvic, nastopila je tudi ob inavguraciji ameriškega predsednika Baracka Obame, preizkusila se je v igranju v filmu Obsessed, odpravila pa se je tudi na turnejo.

Nagrada je pomemebna v glasbenem svetu
"Beyonce je glasbenica z večkratnim platinastim albumom in multitarentirana mlada ženska, ki teži k odličnosti in dosežkom, kar je tudi ena izmed kakovosti Billboardove ženske leta," je o novi dobitnici častnega naslova povedal Billboardov urednik Bill Werde.

Beyonce kot navdih žensk
Beyonce pa je tudi edina glasbenica, ki je v 51 letih, odkar obstaja slavna glasbena Billboardova lestvica Billboard Hot 100, tako s skupino (sprva je nastopala s skupino Destiny's Child, nato pa začela samostojno kariero) kot solopevka zasedala prvo mesto lestvice vsaj 10 tednov. "Ne samo, da je s svojimi hiti in plesom vplivala na svoje oboževalce, ampak je s svojim edinstvenim slogom, predanostjo delu in humanitarnimi aktivnostmi navdihnila ženske povsod po svetu," je še dodal Werde.

Billboardov naslov "ženska leta v svetu glasbe" dobijo najbolj vplivne in nadarjene glasbenice, ki veljajo za najboljše v glasbeni industriji, tako z umetniškega kot s poslovnega vidika.

Spodaj si lahko ogledate videospot Single Ladies.