Bill Rieflin je sodeloval z Nine Inch Nails, King Crimson, tudi Taylor Swift in številnimi drugimi. Foto: Facebook
Bill Rieflin je sodeloval z Nine Inch Nails, King Crimson, tudi Taylor Swift in številnimi drugimi. Foto: Facebook

"S težkim srcem vas obveščam, da je umrl naš dragi prijatelj in bobnar Bill," je tragično vest na Facebooku potrdil Rieflinov dolgoletni prijatelj Robert Fripp. V objavi je navedel še nekaj lepih trenutkov, ki sta jih preživela skupaj. “Utrnil se mi je spomin, star več desetletij, ko sem prvič videl Billa v baru v Seattlu. Sedeli smo za mizo, pili viski in na džuboksu poslušali Bridland. Zaradi pozornosti, ki jo je užival ob predvajanju te pesmi, sem želel delati z njim in tako se je začelo sodelovanje in dosmrtno prijateljstvo.”

59-letniku so se poklonili tudi preostali člani z grammyjem nagrajene skupine in drugi glasbeniki, piše Billboard. "Tako mi je žal, da smo izgubili Billa Rieflina. Bil je odličen človek in izjemen glasbenik," je zapisal basist nekdanje skupine Nirvana, Krist Novoselic.

Bill je s skupino R.E.M. sodeloval od leta 1997 naprej, ko se je upokojil Bill Berry, njihov prejšnji bobnar, ki je tudi podpisan pod največje uspešnice skupine. Od leta 2014 je Rieflin ustvarjal tudi v skupini King Crimson.