Poleg Percosse imajo člani zasedbe tudi stranske projekte  - poučevanje na konzervatoriju v Rotterdamu ter na kraljevem konzervatoriju v Haagu in na mnogih delavnicah, klinikah ... Sodelujejo pa tudi pri drugih gledaliških produkcijah in pri večjih izobraževalnih projektih. Foto: Organizator
Poleg Percosse imajo člani zasedbe tudi stranske projekte - poučevanje na konzervatoriju v Rotterdamu ter na kraljevem konzervatoriju v Haagu in na mnogih delavnicah, klinikah ... Sodelujejo pa tudi pri drugih gledaliških produkcijah in pri večjih izobraževalnih projektih. Foto: Organizator

Nizozemsko bobnarsko zasedbo sestavljajo štirje člani, René Sjeno Pierings, Janwillem van der Poll, Neils van Hoorn in Eric Robillard, ki so svoje znanje z ulice prenesli v teater. "To pa je nekaj, zaradi česar je Percossa tako unikatna: ples, akrobacije, pantomima, igra senc, čarovnija - vse spremljajo tolkalski vložki. Ščepec cirkusa in kanček rockkoncerta. Polna pozitivne energije, univerzalnega humorja in vedno originalna," jih opisujejo organizatorji.

Že 13 let nastopajo po vsem svetu. Konec osemdesetih let so glasbeniki s starim bivalnikom, polnim starih tolkal, začeli nastopati v ulični teatrski skupini na jugu Francije. Deset let pozneje, v težnji po novih izzivih, so stopili na odrske deske. Njihov prvi odrski debi s predstavo Rhythmix so doživeli leta 1998.

V sodelovanju z Cesarjem Zuiderwijkom so dve leti pozneje ustvarili Alle Gekheid Met Een Stokje. Leta 2001 je sledila prestava Hitmen, nato pa so sledili Pulse (2003), From Holland (2006), Ten Years Off the Streets (2008). Sodelovali pa so tudi že z različnimi glasbeniki, kot sta na primer didžej Armin van Buuren in Sensation.