Nadaljnja usoda skupine Oasis bo znana v naslednjih dneh. Foto: EPA
Nadaljnja usoda skupine Oasis bo znana v naslednjih dneh. Foto: EPA
Noel Gallagher
Noel Gallagher o podrobnih razlogih molči. Foto: EPA

Kot je britanskim medijem razložil kitarist, mu je bilo dovolj "nasilnega verbalnega zastraševanja" njega in njegove družine, motilo pa ga je tudi pomanjkanje menedžerjeve podpore in podpore drugih članov skupine. O drugih razlogih ni želel razlagati, dejal je le še, da sicer niso tako pomembni, jih je pa zelo veliko.

Kot je znano, je Noel skupino zapustil v petek, tik pred koncertom v Parizu, na spletni strani skupine pa zapisal, da z bratom Liamom ne more delati "niti dneva več". Odpovedana sta bila tudi koncerta v Nemčiji in Italiji, zaradi česar se je glasbenik že v petek opravičil svojim oboževalcem, nato pa v naslednjih dneh to še ponovil.

Sicer pa starejši Gallagher pravi, da je bil neverjeten uspeh skupine (od leta 1991, ko je bila skupina ustanovljena, so prodali več kot 50 milijonov plošč po vsem svetu) zanj kot "uresničenje vseh sanj" in da se bo številnih "veličastnih trenutkov vedno spominjal".

Odločitev bodo sprejeli v nekaj dneh
Oglasila se je tudi tiskovna predstavnica rockskupine, ki je razložila, da se bodo v naslednjih dneh Liam, kitarist Gem Archer, basist Andy Bell in bobnar Chris Sharrock sestali in odločili, ali bodo nadaljevali brez Noela. "Pričakujem, da bo odločitev o tem, kako, če sploh, bodo nadaljevali, sprejeta v naslednjih nekaj dneh," je razložila predstavnica in posredno odgovorila tudi na namige, da naj bi se skupina razšla.

Alan McGee, ki je skupino leta 1991 odkril, je izrazil prepričanje, da bo skupina v najpozneje petih letih spet popolna. "Rada se imata. In ljudje, ki se imajo radi, se bodo vedno spravili," je o bratovski ljubezni obeh Gallagherjev še dejal McGee.

Sicer pa ni videti, da bi Liama Noelov odhod prizadel - po petkovi odpovedi pariškega koncerta si je pevec namreč vzel nekaj dni dopusta in se odpravil uživat na obrežje italijanskega jezera Como, kjer se mu je pozneje pridružila tudi njegova žena Nicole Appleton.