Bor Zuljan je s svojimi kitarskimi vložki obogatil več kot 1.700 skladb. Foto: FOTOKANUC
Bor Zuljan je s svojimi kitarskimi vložki obogatil več kot 1.700 skladb. Foto: FOTOKANUC

V mislih ima Bor, ki je pred kratkim na radijske valove poslal skladbo Soul Driven z aktualnega albuma Funky Rocker, seveda kitare. Po naravi je optimist in tako je obarvan tudi njegov zadnji album. "Brez pozitivne energije, optimizma, volje, zaupanja ... ne bi obstajalo nič. Tako tudi mi ne. Zato verjamem, da naključja ne obstajajo in se vsaka stvar zgodi zaradi nekega vzroka in z nekim namenom. Seveda je okoli nas prisotna tudi negativa, ki pa jo moramo obvladati mi, ne pa ona nas," je povedal za MMC.

Časov s Šank rocki se spominja kot "dinamičnih"
Skladba Soul Driven (poslušate jo lahko spodaj) je po njegovih besedah povezana s čustvi in ritmom. "Osnovna ideja poskrbi, da se duša zgane že po uvodnih taktih skladbe, ki jih začne kitara z eksaktno ritmično frazo, ki takoj določi tempo in groove," pravi znani kitarist, ki je širšo prepoznavnost dosegel s 15 leti delovanja v zasedbi Šank rock.

Tistih časov se spominja kot dinamičnih. "Veliko smo doživeli, tako kot pretrpeli tudi uživali, se učili, nabirali izkušnje ... To tako ali tako spada v razvoj nekega glasbenika, ki ima pred seboj dolgo glasbeno kariero," pravi.

Rad ustvarja tako balade kot divje rockerske kitarske 'rife'
Če bi dobil povabilo zasedbe "na nivoju", bi še privolil v "stalno mesto kitarista", saj si poleg ustvarjanja avtorske glasbe želi tudi nastopov v živo. Na svojih "ljubicah" rad ustvarja tako mirnejše balade kot bolj divje rockerske 'rife'. "Odvisno od tega, kako se v trenutku dogajanja počutim, kaj me obdaja, komu bom izvajal ... Torej kar nekaj dejavnikov je, ki vplivajo na to, kaj raje igram," pravi Bor, ki je danes tudi promotor svetovno znane japonske znamke kitar in glasbene opreme.

Energijo nabira s smučanjem
"Priznati moram, da smo lahko v mladosti v času nekdanje Jugoslavije le sanjali o tem, da bi sploh lahko kupili tak instrument, kaj šele, da bi bil tako velikemu podjetju interes, da ga sami zastopamo. Vendar se je trdo delo v moji mladosti obrestovalo," je za MMC še povedal Bor, ki si novih moči nabere z alpskim smučanjem. "Ni ga čez jutro v jasnem vremenu na višini kakih 3000 metrov. Takrat zamižim, globoko vdihnem svež, hladen zrak in se zahvalim prasili, da lahko sploh sem ..."