Pesem All I Want for Christmas Is You je ameriška pevka izdala leta 1994 na božičnem albumu Merry Christmas. Foto: Reuters
Pesem All I Want for Christmas Is You je ameriška pevka izdala leta 1994 na božičnem albumu Merry Christmas. Foto: Reuters

Priljubljenost božične uspešnice All I Want for Christmas Is You tudi četrt stoletja po izidu ne upada. Nasprotno, glede na podatke ameriške glasbene revije Billboard skladba še nikoli ni bila bolj priljubljena ta teden je namreč na glasbeni lestvici Hot 100 zasedla prvo mesto, kar ji doslej še ni uspelo.

Uspešnica ameriške zvezdnice Mariah Carey se v prazničnem času sicer vsako leto začne vzpenjati po lestvici. Lani se je ustavila na tretjem mestu, na glasbeni platformi Spotify pa je bila 24. decembra predvajana več kot 10,8-milijonkrat, kar je rekordno število predvajanj posamezne skladbe v 24 urah. Pesem, ki jo decembra vsako leto predvajajo po vsem svetu, je ameriška pevka izdala leta 1994 na albumu Merry Christmas, ki trenutno zaseda prvo mesto na Billboardovi lestvici R&B albumov.

Na vrhu Billboardove lestvice božične uspešnice ni bilo že vse od leta 1958, ko je to uspelo skupini Chipmunks s pesmijo The Chipmunk Song. Mariah Carey je z različnimi uspešnicami to sicer uspelo že 19-krat večkrat od nje so se na vrh uvrstili le Beatli, ki jim je to uspelo 20-krat.