Foto: AP
Foto: AP

V zadnjih tednih so predvsem ameriški mediji 42-letno popzvezdnico povezovali z različnimi avtorji, ki bi ji pomagali ustvariti že deseti studijski album. Kmalu za tem je Britney Spears na družabnih omrežjih sporočila, da možnosti za njeno glasbeno vrnitev ni: "Da se razumemo, večina novic so smeti. Ves čas poročajo, da sodelujem z naključnimi ljudmi, ki bi mi naredili nov album. Nikoli se ne bom vrnila v glasbeno industrijo."

Nekateri mediji so namigovali, da pevka že sodeluje z Julio Michaels in Charliejem XCX.
Toda Spears je pojasnila, da glasbo piše zgolj za zabavo, obenem pa je razkrila, da je v zadnjih dveh letih napisala več kot 20 pesmi za druge ljudi, poroča BBC. Avgusta 2022 je Spears izdala prvo novo skladbo, odkar nad njo ni bedel skrbnik, ki je nadzoroval skoraj vse vidike njenega življenja. Duet z Eltonom Johnom, Hold Me Closer (Preobrazba uspešnice Tiny Dancer iz leta 1972) je zaznamoval vrnitev Spearsove h glasbi po šestih letih premora.

Njeni oboževalci so upali, da skladba pomeni dokončno vrnitev zvezdnice v glasbene vode, a je že takrat namignila, da je previdna glede vrnitve v glasbeno industrijo. Tokrat pa je domneve prvič odločno zavrnila. Lani je izdala knjigo spominov z naslovom The Woman in Me (Ženska v meni), v katerih je podrobno opisala življenje pod skrbništvom. Že takrat je zapisala, da si ne želi napredovanja v glasbeni karieri: "Čas je, da si ne prizadevam več biti nekdo, kot si ga drugi želijo, ampak da dejansko najdem samo sebe."