Foto: MMC RTV SLO/Blaž Plut
Foto: MMC RTV SLO/Blaž Plut

Legendarni pevec skupine Iron Maiden Bruce Dickinson je ta konec tedna popolnoma nepričakovano v zadnjem trenutku napovedal dva nastopa v slovitem prizorišču Whisky a Go Go. Vse, ki so opazili, da bo ikona metal glasbe nastopila, pa je še bolj presenetil prizor, ko so prišli kupit vstopnice. Prodajal jih je namreč kar sam Dickinson. "Ko smo se zadrževali v svojem studiu za vaje v Severnem Hollywoodu in se pripravljali na turnejo, smo pomislili, da bi se morda morali malo zabavati in narediti nekaj v zadnjem trenutku tukaj v Los Angelesu," je dejal Dickinson.

Dodal je: "Prodajanje vstopnic na dejanski blagajni bi moralo ljudi spomniti, kako je bilo včasih, ko sem začel nastopati. Navdušen sem, da bom to skupino lahko predstavil svetu na ikoničnem Whisky a Go Go.”

Koncerti bodo zaznamovali Dickinsonove prve samostojne nastope po 20 letih, če izvzamemo koncert za skupino in orkester s priredbami velikega klaviaturista Jona Lorda in zasedbe Deep Purple. Skupno trije koncerti bodo služili kot ogrevanje za Dickinsonovo mednarodno turnejo Mandrake Project Tour, ki se uradno začne 18. aprila v Guadalajari v Mehiki, sklene pa 21. julija v Atenah v Grčiji. Nam najbliže bo Dickinson nastopil 13. julija v Zagrebu.

Dickinson je za svoje prihajajoče koncerte ohranil razmeroma nizke cene vstopnic, še cenejše pa so vstopnice za skrivne, nenapovedane koncerte. Pevec je bil namreč nedavno kritičen do zasedbe U2, ki so za nedaven nastop v novi futuristični dvorani The Sphere v Las Vegasu zaračunali več kot 1100 evrov.