Foto: EPA
Foto: EPA

54-letna kanadska pevka je zaradi tega prestavila začetek svoje evropske turneje, napovedane za februar.

"Že nekaj časa me pestijo hude zdravstvene težave, s temi izzivi pa se mi je bilo zelo težko spopadati in govoriti o tem, kar prestajam," je dejala v posnetku, objavljenem na svojem Instagramu.

"Pred kratkim so mi postavili diagnozo izjemno redke nevrološke bolezni, ki prizadene enega na milijon ljudi, imenovane sindrom toge osebe. Prav ta bolezen je kriva za obrazne krče, ki se mi pojavljajo."

Vsakodnevno delo s terapevtom

Sindrom togega človeka povzroča togost in krče v trupu in okončinah. Sčasoma postanejo mišice nog trde, sledijo pa jim druge mišice, vključno z rokami in obrazom, dokler ne postaneš "živi kip".

Pevka je še povedala, da zaradi bolezni težko hodi, onemogoča pa ji tudi način petja, na katerega je pela do zdaj: "Vse, kar poznam, je petje. To sem počela vse svoje življenje in to imam najraje."

"Imam odlično ekipo zdravnikov, ki delajo z mano, da bi se mi stanje izboljšalo, in moje drage otroke, ki me podpirajo in mi dajejo upanje. Vsak dan intenzivno delam s terapevtom športne medicine, da bi si pridobila nazaj moč in sposobnost nastopanja. Ampak moram priznati, da je to hud boj."

Dionova je že oktobra lani zaradi mišičnih krčev odpovedala gostovanje v Las Vegasu, nekaj mesecev pozneje pa je odpovedala severnoameriško turnejo in prestavila evropsko turnejo.