Po kritiškem in komercialnem neuspehu njenega albuma Bionic iz leta 2010 Christina Aguliera upa, da se bo Lotus, ki izide novembra, bolje odrezal. Foto: EPA
Po kritiškem in komercialnem neuspehu njenega albuma Bionic iz leta 2010 Christina Aguliera upa, da se bo Lotus, ki izide novembra, bolje odrezal. Foto: EPA

"Med promocijo albuma Stripped (leta 2002) sem se naveličala biti tisto suho belo dekle. V resnici imam ekvadorske korenine, a najbolj varno je bilo, da so me predstavljali kot suhceno belo dekle z modrimi očmi," njene besede povzema US Weekly.

Naslednjič, ko so jo na založbi videli, je imela precej več kilogramov, temne lase in polno piercingov, danes pripoveduje petkratna grammyjevka v smehu: "Verjemite mi, tega niso zlahka požrli. Med promocijo in turnejo Stripped sem se zredila za kakih sedem kilogramov, zato so sklicali resen krizni sestanek o tem, koliko negativne pozornosti je pritegnila moja teža. V bistvu so mi rekli, da bi moja nova podoba lahko prizadela veliko ljudi, tako v glasbeni produkciji kot v ekipi na turneji, saj v primeru moje debelosti ne bi prodali plošč ali vstopnic."

A takrat je bila mlada, zato je na hitro shujšala in je bila do promocije in turneje Back to Basics že "suha kot zobotrebec", se spominja.

Nikogaršnja lastnina
Zdaj pa ima pevka, ki ima iz zakona z Jordanom Bratmanom štiriletnega sina Maxa, trenutno pa se videva z asistentom produkcije Matthewom Rutlerjem, dovolj. Ekipi je med snemanjem albuma Lotus povedala: "Opravka imate z debeluško. To zdaj veste in sprijaznite se že."

Kot pravi, je bilo treba šefe založb opomniti, da ona ni njihova lastnina in da gre za njeno telo. "Moje telo ne more nikogar finančno ogroziti - ne dajem ga več na razpolago na ta način."