Foto: EPA
Foto: EPA

Pevec zasedbe Slipknot Corey Taylor je odpovedal prihajajočo samostojno turnejo po Severni Ameriki, kot razlog za odpoved nastopov pa je navedel težave s fizičnim, predvsem pa duševnim zdravjem. Turneja, namenjena promociji nedavno posnetega albuma CMF2, naj bi se začela že februarja v Torontu v Kanadi, poleti pa naj bi se Taylor odpravil tudi na evropski koncertni pohod.

"S težkim srcem sporočam, da sem odpovedal prihajajočo severnoameriško turnejo," je oboževalce presenetil 50-letnik. Ob tem je dodal: "V zadnjih nekaj mesecih sta se moje duševno in fizično zdravje tako skrhali, da sem prišel do točke, ki je bila nezdrava za mojo družino in zame. Vem, da bo ta odločitev za nekatere šok, drugim morda ne bo všeč – toda potem ko sem videl, kje sem in kam grem, se moram umakniti in biti doma s svojo družino".

Evropski nastopi za zdaj še na sporedu

Da je odločitev dokončna in turneja ne bo zgolj prestavljena, je dokazalo tudi obvestilo, da bo kupnina za vse vstopnice oboževalcem nemudoma povrnjena, piše portal Louder. "Oboževalcem, svoji skupini, družini, prijateljem in vsem, ki so mi pomagali priti do točke, na kateri sem, pošiljam svojo ljubezen. Obljubim, da bom naredil vse, kar je v moji moči, da bom čim bolj zdrav. Do takrat pa se opravičujem vsem, ki so me hoteli videti na turneji, in upam, da se bomo v prihodnosti spet videli." Taylor je novembra končal devet evropskih nastopov, njegova udeležba na evropskih festivalih to poletje pa za zdaj še ni odpovedana.

Datumi evropskih koncertov, ki za zdaj niso odpovedani

3. junij: Varšava, Poljska
5. junij: Budimpešta, Madžarska
6. junij: Zagreb, Hrvaška
8. junij: Rock im Park, Nemčija
9. junij: Rock Am Ring, Nemčija
10. junij: Bochum, Nemčija
12. junij: Rock for People, Češka
13. junij: Nova Rock Festival, Avstrija
14. - 16. junij: Download Festival, Velika Britanija
18. junij: Hannover, Nemčija
19. junij: København, Danska
21. junij: Grenchen Summerside Festival, Švica
23. junij: Graspop Metal Meeting, Belgija
26. - 29. junij: Resurrection Fest, Španija
30. junij: Hellfest Open Air Festival, Francija
2. julij: Pariz, Francija