Rambo je po nekaj urah pogajanj sprejel novi izziv. Foto: Kino Šiška/Goranka Matič
Rambo je po nekaj urah pogajanj sprejel novi izziv. Foto: Kino Šiška/Goranka Matič

Maja se bo na evrovizijski oder povzpel Rambo Amadeus, kralj glasbene ekstravagance, ki se je pred nekaj dnevi v ljubljanskem Kinu Šiška predstavil slovenskemu občinstvu.

Črnogorski predstavnik, ki je bil leta 1963 rojen v Kotorju, bo evrovizijsko pesem posnel v Sloveniji, v studiju svojega dobrega prijatelja Magnifica.

Številne je presenetilo, da se je Rambo, s pravim imenom Antonije Pušić, odločil odpotovati v Baku, glasbenik pa pojasnjuje, da vse to počne, da bi pripomogel k razvoju turizma v Črni gori, kar bi pozitivno vplivalo na celotno državo, odprlo pa bi tudi nova delovna mesta, piše srbski Blic.

Generalni direktor Radiotelevizije Črna gora je odločitev, da na Evrovizijo pošljejo Ramba, pojasnil takole: "Rambo Amadeus ni tipičen predstavnik tega področja, niti ni tipičen glasbenik. Ima pa še eno pomembno črto, ki ga loči od drugih glasbenikov: priljubljen je v celotni nekdanji Jugoslaviji, poleg tega pa je Unicefov ambasador. Vse to so super priporočila in velika priložnost za promocijo Črne gore kot države."