Ula Furlan komaj čaka na sobotni izbor. Foto: Foto: Žiga Culiberg / RTV SLO
Ula Furlan komaj čaka na sobotni izbor. Foto: Foto: Žiga Culiberg / RTV SLO
Maja Keuc, Evrovizija
Na Emi 2014 bo nastopila tudi Maja Keuc, ki je Slovenijo s skladbo Matjaža in Urše Vlašič (No One) zastopala na Evroviziji leta 2011. V predizboru se je uvrstila na tretje mesto, v finalu pa na 13.! Foto: Reuters

Danes so Omar Naber, Nermin Puškar & Samuel Lucas, Bilbi, Nude, Rudi Bučar & Elevators, Tinkara Kovač in Muff (v naštetem vrstnem redu se bodo predstavili tudi v soboto) prvič preizkusili oder, na katerem se bodo skušali predstaviti v kar se da najboljši luči in na katerem bodo prvič izvedli svoje skladbe.

Vabljeni k branju intervjujev z vsemi izvajalci na letošnji Emi, ki si sledijo po abecednem vrstnem redu:
- Bilbi,
- Muff,
- duet Nermin Puškar in Samuel Lucas,
- Nude,
- Omar Naber,
- Rudi Bučar in Elevators
- ter Tinkara Kovač.

Sedem izbrancev, ki jih je izbrala predizborna komisija - sestavljali so jo vodja projekta Ema in Pesem Evrovizije 2014 Miša Molk, glasbenica in učiteljica petja Darja Švajger ter radijski glasbeni urednik, glasbenik in producent Andrea F. -, se torej v boj za evrovizijsko vstopnico podaja 8. marca. Neposredni prenos boste lahko od 20. ure dalje spremljali na 1. programu TV Slovenija, TV Maribor, Valu 202, Radiu Koper in Radiu Maribor.

Sobote se že zelo veseli tudi voditeljica Eme Ula Furlan, ki je v MMC-jevi klepetalnici v sredo razkrila, kako potekajo priprave. "Čakamo samo še dan, da stopimo na oder, da začnemo z generalkami, z vajami, in predvsem, da se vidimo z vami, v soboto ob osmih. Glejte nas," v spodnjem videu poziva vse simpatična Ula.

Spodaj si lahko pogledate nekaj fotoutrinkov z današnje prve vaje.