Kanadski didžej in producent deadmau5 prepleta elektronske podžanre v ene najbolj iskanih plesnih setov na svetu. Foto: Organizator
Kanadski didžej in producent deadmau5 prepleta elektronske podžanre v ene najbolj iskanih plesnih setov na svetu. Foto: Organizator
Pravo identiteto 30-letnega Joela Zimmermana skriva velikanska mišja glava. Foto: Organizator

Producent, ki sovraži konvencionalne didžeje, je obenem didžej, ki svoj pravi obraz pokaže le skozi glasbo. deadmau5 24. junija prihaja v Slovenijo – pripravite mišolovke!

S temi besedami organizatorji dogodka Dance Republic Open Air vabijo na večer progresivnega housa "s ščepcem elektra in globino liričnega neotranca", ki se bo zgodil na ljubljanski Iliriji. Že pet let kanadski didžej in producent deadmau5 prepleta elektronske podžanre v ene najbolj iskanih plesnih setov na svetu. Točno ve, da didžejanje ni hobi – je umetnost, dodajajo.

"Ne vidim tehnične dovršenosti, če vrtiš dva komada pri isti hitrosti. Takšno didžejanje me vrže v pof***n spanec, ker me dolgočasi do pof***nih solz. Upam, da bo takšno didžejanje šlo po poteh dinozavrov in izginilo za večno," je poln strasti razložil deadmau5 in potem svoje besede omilil z razlago: "Zdaj prepoznam talent, posameznike, ki izrabijo dano tehnologijo in dostavijo inovativno in kakovostno glasbo. Klub je zame zabava, ljudje so tisti, ki noč spremenijo v uspeh in to moraš izkoristiti kot prednost. Dobiš, kar daš."

Lani je izdal že peti studijski 4x4=12, delčke melodij pa so uporabili tudi v seriji Na kraju zločina. A žarišče ustvarjalnosti deadmau5 je v nastopih. Z velikansko mišjo glavo, ki skriva pravo identiteto Joela Thomasa Zimmermana, je navdušil po vsem svetu, od San Francisca do Ibize, glasbo pa je vrtel tudi na zimskih olimpijskih igrah leta 2010.

V zadnjih treh letih se je na lestvici stotih najboljših didžejev prebil iz 11. že na 4. mesto, lani pa je prejel še naslov najboljšega ameriškega didžeja.

Armin van Buuren in Tiësto sta ga označila za najboljšega producenta – kdo bi si mislil, da bo didžej, ki se je poimenoval po nesrečnem trupelcu miške, najdene v ohišju osebnega računalnika, v le nekaj letih postal eno največjih imen elektronske scene. In star je le 30 let.

Izbor glasbe fenomena deadmau5 vam predstavljamo v priloženih posnetkih.