Fonsi je ponosen predvsem na to, da rekorde podira pesem s španskim besedilom. Foto: AP
Fonsi je ponosen predvsem na to, da rekorde podira pesem s španskim besedilom. Foto: AP

Uspešnica z nalezljivim refrenom in reaggeton ritmom je osvojila poslušalce po vsem svetu, tudi tiste, ki ne razumejo španskega jezika. Videoposnetek skladbe je bil objavljen 12. januarja 2017, v rekordnih 271 dneh pa presegel štiri milijarde ogledov na YouTubu. Posnetek še vedno velja za največkrat gledani video v zgodovini tega spletnega zbirnika, sledi pa mu Baby Shark Dance in uspešnica Eda Sheerana Shape of You. "Kakšna čast ... največkrat gledan video v zgodovini ... in to v španščini!" je ob dosežku, to je bilo že leta 2017, ko je skladba z vrha izrinila pesem See You Again izvajalcev Whiza Khalife in Charlieja Putha, prek družbenega omrežja Instagram sporočil Fonsi. Med drugim se je zahvalil vsem oboževalcem in Portoriku, ki je po njegovih besedah "najlepše okolje na svetu". "Naj živi latino glasba!" je še zapisal.

Skladba je oktobra letos dosegla nov mejnik – 7 milijard ogledov, piše News 18. Za častitljiv dosežek bosta glasbenika na prihajajoči podelitvi latino nagrad Billboard prejela posebno nagrado za pesem desetletja.

Število ogledov se še vedno vzpenja, tudi po zaslugi demokratskega predsedniškega kandidata Joeja Bidena. 77-letnik je namreč med dogodkom v Orlandu na svojem mobilnem telefonu predvajal skladbo in se ob tem pošalil: “Če bi imel takšen talent, bi bil izvoljen samo s ploskanjem.”