Nastop DMP-jevcev v slovenskem paviljonu. Foto: Patrik Vašl
Nastop DMP-jevcev v slovenskem paviljonu. Foto: Patrik Vašl

Kot so sporočili glasbeniki iz Dolenjske, je bilo vzdušje v Dubaju in še posebej na Expu enkratno že prvi večer. Nastopili so namreč prav na dan, ko so po vsej državi potekala praznovanja ob 50. obletnici ustanovitve Združenih arabskih emiratov. Videti je bilo ognjemete, na ulicah so bile množice ljudi.

"Nastopati v takšnih okoliščinah je bila nepozabna izkušnja, še posebej zato, ker so obiskovalci, ki so se zgrinjali tudi v slovenski paviljon, izredno toplo in navdušeno sprejeli glasbo in nastop Društva mrtvih pesnikov," so dodali.

Sorodna novica Društvo mrtvih pesnikov ob 30-letnici: Nismo skupina, ki ves čas tiči v istem brlogu

Naslednji večer je bil posvečen Slovencem, ki bivajo v ZAE. Ekipa slovenskega paviljona je zanje pripravila pravo domačo pogostitev z zabavo. Skupina je na Expu 2020 nastopila tudi dan pozneje in s tem zaokrožila gostovanje v Dubaju.

Na nastopih so DMP-jevci ostali zvesti akustičnim aranžmajem, preizkušenim že ob letošnjem velikem koncertu ob 30. obletnici delovanja skupine, s katerimi so v prenosu iz novomeške športne dvorane Marof konec avgusta nastopili v Izštekanih Jureta Longyke na Valu 202.