Tupac Shakur bo prvi samostojni raperski izvajalec, ki bo sprejet v Dvorano slavnih rokenrola. Foto: Reuters
Tupac Shakur bo prvi samostojni raperski izvajalec, ki bo sprejet v Dvorano slavnih rokenrola. Foto: Reuters

Leto bo tako minilo v Tupacovem duhu, saj bodo ameriški kinematografi 16. junija začeli predvajati film o pokojnem raperju z naslovom All Eyez On Me. Oboževalci pokojnega Tupaca Shakurja so že skoraj izgubili upanje, da bodo kdaj dočakali film o raperju, saj so ga napovedovali že pred šestimi leti, a je snemanje padlo v vodo.

Raper se bo pridružil peščici oziroma petim hiphoperskim skupinam, ki so bile do zdaj sprejete v dvorano slavnih. To so Run-D.M.C., Grandmaster Flash & the Furious Five, Beastie Boys, Public Enemy in N.W.A, so poročali na MTV News.

Med najpomembnejše zvezde rokenrola bodo letos poleg Tupaca Shakurja sprejeti še ameriška folkpevka Joan Baez, ameriški skupini Pearl Jam in Journey, britanska rokerska zasedba Electric Light Orchestra, britanska progresivna rokerska skupina Yes in producent Nile Rodgers, znan po sodelovanju z glasbeniki, kot sta David Bowie in Diana Ross.

Dvorana slavnih rokenrola (Rock and Roll Hall of Fame) je muzej, posvečen najvplivnejšim glasbenikom, producentom in umetnikom, ki so zaznamovali zgodovino te glasbene zvrsti. Do vpisa so upravičeni pod pogojem, da so prvi album izdali pred najmanj 25 leti.

Prvi so bili leta 1986 počaščeni Little Richard, Elvis Presley, Fats Domino, Ray Charles, Chuck Berry, Sam Cooke, The Everly Brothers, Buddy Holly in Jerry Lee Lewis. Lani so v dvorano sprejeli zasedbe Deep Purple, Chicago, N.W.A., Cheap Trick in glasbenika Steva Millerja.