Glasnik balkanskega hiphopa na Metelkovi predstavlja svoj novi izdelek Balkansko a naše. Foto: Društvo Kapa
Glasnik balkanskega hiphopa na Metelkovi predstavlja svoj novi izdelek Balkansko a naše. Foto: Društvo Kapa

Edo Maajka velja za sinonim balkanskega hiphopustvarjanja. Že njegov prvi album Slušaj mater je požel pohvale kritikov in poslušalcev, drugi album No sikiriki pa ga je ustoličil kot najbolj prepoznavnega balkanskega raperja. Z albumom Stig'o Ćumur se je malce oddaljil od svoje tipične forme.

Na odru s Frenkijem in DJ Soulom
Konec marca je Edo pri založbi Menart izdal svoj četrti album Balkansko a naše, ki ga v celoti podpisuje skupaj z najuspešnejšim balkanskim hiphopproducentom Kooladeom. Ploščo bo predstavil na letnem odru Gala hale na 39. Rapetku drevi ob 21.00. Nastopil bo skupaj s svojima dolgoletnima sodelavcema in prijateljema; raperjem Frenkijem ter didžejem, radijskim voditeljem in producentom, Dj Soulom.

Edo po izidu albuma, ki ga bo skupaj s svojimi starimi uspešnicami predstavil na letnem odru Gala hale, že snema novi album s tuzelsko skupino Disciplinska komisija, pred tedni pa se je skupaj z Damirjem Avdićem začel še vzporedni projekt, s katerim želi znova povezati poti med različnimi republikami nekdanje Jugoslavije, so še sporočili iz Društva Kapa, ki prireja ljubljanski koncert.

A. K.