Lady Gaga in Elton John naj bi bila zelo dobra prijatelja. Foto: Reuters
Lady Gaga in Elton John naj bi bila zelo dobra prijatelja. Foto: Reuters

Poleg njiju sta za skladbo nominirana še avtorja Anthony Rossomando in Andrew Wyatt, Shallow pa je sicer uspešnica filma Zvezda je rojena, kjer jo Lady Gaga, nominirana še za oskarja za najboljšo igralko, izvaja z Bradleyjem Cooperjem.

Elton John je v radijski oddaji Ronsonu (v zadnjem času ga lahko poslušate v duetu z Miley Cyrus) razložil, kako močno prepričan je v njuno zmago. "Trenutno ti gre zelo dobro," mu je povedal legendarni glasbenik. "Glede na to, kakšno kariero si imel, bi vseeno težko imel boljši trenutek, kot ga imaš zdaj z Miley Cyrus in pesmijo Nothing Breaks Like a Heart, ki je odlična ... In potem še pesem Shallow, za katero si dobil tudi zlati globus."

Dodal je, da stavi svojo hišo, da bosta za uspešnico dobila tudi oskarja, zato naj Ronson kar pripravi prostor za zlati kipec. "Nočem povzročiti kakršnega koli prekletstva, ampak lahko ti zagotovim, da boš dobil oskarja."

Shallow je sicer res ena izmed favoritinj v tej kategoriji, za prestižno nagrado pa se bori še s Kendrickom Lamarjem in SZA (All the Stars iz filma Črni panter), Diane Warren in Jennifer Hudson (iz dokumentarnega filma RGB z naslovom I'll Fight), Marcom Shaimanom in Scottom Wittmanom (The Place Where Lost Things Go iz filma Mary Poppins Returns) in Davidom Rawlingsom in Gillian Welch za pesem When A Cowboy Trades His Spurs For Wings iz filma The Ballad of Buster Scruggs.

Nagrade bodo v Los Angelesu podelili 24. februarja in takrat bo britanski glasbenik izvedel, kakšna je usoda hiše, ki jo je stavil za zmago Ronsona in Lady Gage.