Člani skupine bodo poletje preživeli na koncertnih odrih. Foto: Dejan Nikolič
Člani skupine bodo poletje preživeli na koncertnih odrih. Foto: Dejan Nikolič
Elvis Jackson
Na Exitu se veselijo ponovnega srečanja z njihovimi prijatelji Faith No More, s katerimi so lani odigrali dva koncerta v Romuniji in Bolgariji. Foto: Dejan Nikolič
Marko Soršak
Marko bo počitnice izkoristil za odhod na morje. Foto: Osebni arhiv
Elvis Jackson
Trenutno se predstavljajo z albumom Against the Gravity. Foto: Dejan Nikolič
Elvis Jackson
Člani skupine se veselijo prav vsakega nastopa. Foto: MMC RTV SLO

"V Srbijo radi gremo in tudi tokrat se veselimo koncerta. Večjih pričakovanj seveda nimamo kot le to, da najbolje opravimo svoje delo in se tako predstavimo tudi novi publiki," je pred nastopom za MMC povedal bobnar primorske skapunk skupine Marko Soršak.

Letošnji festival Exit se bo odvijal med 8. in 11. julijem.

Elvis Jackson so dejavni tako na domačih kot tudi na tujih odrih, na katerih predstavljajo svoj najnovejši album Against the Gravity. Katerega nastopa na letošnjem Exitu se člani skupine posebno veselijo, zakaj še naprej prisegajo na angleška besedila, kako bodo preživeli počitnice, si lahko preberete spodaj.


Letos se že tretjič vračate na festival Exit. Kako se priprave na letošnji nastop razlikujejo od drugih, če sploh se?
Posebnih priprav ni, imamo redne vaje, kar povsem zadostuje za koncerte in festivale, ki so to poletje pred nami. Je pa letošnji Exit za nas poseben, saj igramo prvič na glavnem odru. Veselimo se ponovnega srečanja z našimi prijatelji Faith No More, s katerimi smo lani odigrali dva koncerta v Romuniji in Bolgariji. Pred Exitom nas čaka še nekaj festivalov in nekaj tisoč kilometrov, saj se bomo 8. avgusta iz Osjeka (Urban fest) odpeljali na Češko (Prestenice fest) in od tam na Exit. Lahko rečem, da smo že v nizkem štartu in pripravljeni na ta izziv. Ker je za nas vsak koncert enako pomemben, bo tudi Exit dobil stoodstotni Elvis Jackson.

Za razliko od drugih let boste letos prvič zasedli glavni oder. Kaj vam to pomeni? So pričakovanja kaj večja?
Lahko rečemo, da je to plod prejšnih Exitov in vsega dela, kar smo s skupino Elvis Jackson naredili vsa ta leta, sploh pa v zadnjih dveh letih, ko res intenzivno predstavljano našo izdajo Against The Gravity. V Srbijo gremo radi in tudi tokrat se veselimo koncerta. Večjih pričakovanj seveda nimamo kot le to, da najbolje opravimo svoje delo in se tako predstavimo tudi novemu občinstvu.

Se katerega izvajalca na Exitu še posebej veselite?
Žal jih ne bomo mogli videti veliko, ker sami dan za dnem koncertiramo. Bomo pa si na dan našega nastopa ogledali izvajalce na glavnem odru. Poleg Faithov bodo tam še The Chemical Brothers in morda na ta dan srečamo še kakšnega slovenskega izvajalca.

Ali je Slovenija na Exitu (glede na izvajalce) dovolj dobro zastopana?
Vsako leto se na Exitu pojavi nekaj slovenskih izvajalcev, vendar morda ne ravno tistih, ki jih pozna širša množica in jih mediji pri nas ne zaznajo dovolj. To dokazuje, da imamo v Sloveniji nekaj izvajalcev, ki jih Exit želi imeti, in veliko takih, ki si želijo nastopa tam, ampak jih Exit očitno ne potrbuje ali pa ne ustrezajo profilu tega festivala. Seveda bi bilo dobro, če bi bilo več slovenskih izjavalcev na festivalu, ampak smo lahko ponosni na vse, ki so na festival povabljeni in lahko na ta način predstavijo svetovnemu občinstvu našo glasbo.

Veliko nastopate na tujih odrih. Se morda zato pri nastajanju novih skladb bolj osredotočate na tuje poslušalstvo?
Nikoli se nismo posebej ozirali na to. Že vse od začetka, od leta 1997, smo pisali pesmi, kot smo čutili in dejansko bili sposobni. Vedno nam je bilo bližje pisanje v angleškem jeziku, ker smo se lažje identificirali z glasbeno sceno, ob kateri smo tudi odraščali in se tudi osebno in glasbeno razvijali. Vedno smo igrali, kar nam je bilo všeč, kot smo dejansko čutili in se odločili, da je najpomembnejše, da se gremo predstavit širšemu glasbenemu trgu v Evropi.

Kako napreduje vaš novi album?
Od kod pa vam to, da delamo novi album? (smeh) Against The Gravity je še dokaj nov album za evropska tržišča, zato ga tam še predstavljamo. Res pa je, da imamo že nove ideje, ki se počasi sestavljajo. A o albumu še ne bomo govorili. Gremo lepo po vrsti.

Ob vseh teh koncertih in snemanju albuma - kdaj bo čas za dopust?
Pravih dopustov ne bo. So prosti dnevi in morda prosti vikendi, ki jih vsak po svoje izkorišča. V našem delu je dopust skoraj vsak dan, saj to radi počnemo in hkrati uživamo. Je pa res, da bomo v poletnem času zabavali tudi tiste, ki bodo na dopustu na morju ali kje v naravi.

Kje ga najraje preživljate?
V prostoru za vaje, ki je v zaklonišču. Malo za hec, malo za res. Vsak od nas po svoje. Nimamo nekih stalnic. Večinoma se sproti odločamo, kje in kako bomo preživljali naše proste dneve. Buda na primer rad ribari, Slavc na kavču igra playstation, Berto se veliko druži s prijatelji, obiskuje metal koncerte in igra kitaro, jaz pa jo najraje mahnem proti obali in morju.