Montaigne je slavila na avstralskem izboru februarja letos. Foto: EPA
Montaigne je slavila na avstralskem izboru februarja letos. Foto: EPA

Avstralska predstavnica Montaigne je ob tej napovedi za eurovision.tv povedala, da je tak nastop ne skrbi preveč. "Avstralci smo vajeni tega, da moramo našo kampanjo za zmago na tekmovanju začeti od precej daleč, tako da mislim, da ne bo posebnih težav."

Kot je pevka še povedala, je ni strah, da bi videonastop kakor koli vplival na njeno uvrstitev, si pa vseeno želi, da bi lahko nastopila na Nizozemskem. "Mislim, da me je moje življenje naučilo veliko trpežnosti in razumevanja, ne bi pa razlagala točno, zakaj, to bi bilo preveč dolgočasno."

Tehnicolour

Pesem, s katero bo Montaigne zastopala Avstralijo, ima glede na stanje v svetu primeren naslov Tehnicolour. V njej opisuje številne občutke, ki so jo v zadnjih mesecih prevevali ob dogajanju po svetu.

"Kar sem se naučila v zadnjih mesecih, je, da si moramo ljudje preprosto pomagati, in spoznala sem, kako pomembna je vzajemna pomoč. Človeštvo mora skupiti skupaj, mislim, da smo to zdaj vsi spoznali," je še dodala pevka, ki v pesmi opeva pomoč, razumevanje in ranljivost.

Pevka bo imela tudi svojo lastno zeleno sobo, v kateri tekmovalci tradicionalno čakajo na rezultate po nastopu na odru. V njej se ji bosta pridružila njena družina in življenjski sopotnik Pat.

Njena zmaga je del avstralske javnosti precej presenetila. Foto: EPA
Njena zmaga je del avstralske javnosti precej presenetila. Foto: EPA