Dua Lipa je v pogovoru za The Sun prav tako komentirala novico:
Dua Lipa je v pogovoru za The Sun prav tako komentirala novico: "Sem ponosna Britanka, hkrati pa sem ponosna Kosovka. Z veseljem sem posodila svojega menedžerja za ta namen. Navijala bom za vas!" Foto: Reuters

Vključitev TaP Managementa, podjetja s sedežem v Združenem kraljestvu, znanega tudi po zastopanju pevk Ellie Goulding in Hailee Steinfeld, v britanski nacionalni izbor pomeni, da del tega ne bo več založba BMG.

Zgodba Tap Managementa se je začela leta 2009, potem ko je njen ustanovitelj Ben Mawson, takrat še odvetnik, spoznal Lano Del Rey. Mawson je pevki pomagal pri reševanju slabih pogodb, ki jih je podpisala na začetku svoje kariere. Ko je spoznal njen glasbeni potencial, se je združil z Edom Millettom, izkušenim glasbenim menedžerjem, in skupaj sta pomagala uveljaviti newyorško glasbenico kot enega ključnih glasov njene generacije. Podjetje se je od takrat razširilo v London, Berlin, Sydney in Los Angeles, ustanovilo je tudi lastno založbo.

"Zelo smo veseli, da se za ta dogodek povezujemo z BBC-jem. Na Evroviziji bomo praznovali bogate, raznolike in vrhunske glasbene talente, po katerih je Združeno kraljestvo svetovno znano," je novico o sodelovanju za BBC komentiral Mawson. Nadaljeval je: "Mislim, da bi se morali osrediniti na to, da najdemo res posebno glasbo in izvajalca, ki bo predstavljal Združeno kraljestvo na najboljši možen način. Evrovizije ne želimo videti kot prelomno noč za izvajalca, želimo jo videti kot platformo za razvoj kariere."

BBC-jeva vodja zabave Kate Phillips je dejala, da ima TaP Management velike načrte za Evrovizijo 2022.

Združeno kraljestvo: James Newman – Embers

Pika na i slabim uvrstitvam
Piko na i slabim uvrstitvam britanskih glasbenikov na največjem glasbenem tekmovanju v Evropi je letos dodal James Newman, ki s pesmijo
Embers ni osvojil niti točke v evrovizijskem finalu v Rotterdamu.

Predstavniki Združenega kraljestva imajo kot predstavniki t. i. velikih pet (držav, ki prispevajo največ denarja v blagajno Evrovizije) zagotovljeno mesto v finalu. A niti ta olajševalna okoliščina jim ne pomaga, saj redno zasedajo dno lestvice. Zadnja, ki se ji je uspelo uvrstiti med deseterico najboljših, je bila Jade Ewen leta 2009.