Klemen Slakonja bo pripravil tudi presenečenje. Foto: Adrian Pregelj
Klemen Slakonja bo pripravil tudi presenečenje. Foto: Adrian Pregelj

"Vsaka Ema je zalogaj in vsaka Ema prinaša pričakovanje škandala. Upam, da se bo tudi letos kaj zgodilo. Lotil se je bom kot vsakega projekta do zdaj. Pripravil bom tudi kakšno presenečenje, kakšno, naj za zdaj ostane skrivnost," je dobra dva tedna pred velikim sobotnim večerom povedal voditelj, imitator, igralec, glasbenik in še marsikaj drugega.

Klemen Slakonja obeta zabaven, vznemirljiv, morda tudi navdihujoč izbor Ema 2020, ki se bo začel v soboto, 22. februarja, točno ob 20.00 na TV SLO 1.

V petek oddaja Ema pred Emo

Večer pred vrhuncem pa bo tudi letos na sporedu oddaja Ema pred Emo. Gledalcem bo tako v petek zvečer odškrnila pogled v zakulisje priprav na veliki glasbeni dogodek, preverila utrip na vajah in pričakovanja tekmovalcev.

Oddajo bo vodil Nejc Šmit.

Prisluhnite, kako zvenijo pesmi z letošnje Eme

Letos se bo na Emi predstavilo 12 izvajalcev, med njimi tudi dva novinca, ki sta zmagala na predizboru EMA Freš, ki ste ga lahko spremljali na naši spletni strani.

Za vozovnico na Nizozemsko, ki bo maja gostila 65. Pesem Evrovizije, se bodo potegovali:

Prvi bo na oder stopil Simon Vadnjal, sledili pa mu bodo Saška, Gaja Prestor, Ana Soklič, Inmate, Manca Berlec, Tinkara Kovač, Božidar Wolfand – Wolf, Parvani Violet, Klara Jazbec, IMSET in Lina Kuduzović.

Izseki pesmi na izboru Ema 2020

Slovenski predstavnik bo najprej nastopil v prvem predizboru Evrovizije nastopil 12. maja. Veliki finale Evrovizije 2020 bo v soboto, 16. maja.