Lanska odpoved tekmovanja se letos ne bo ponovila. Foto: SOJ RTV SLO
Lanska odpoved tekmovanja se letos ne bo ponovila. Foto: SOJ RTV SLO

Organizatorji letošnjega evrovizijskega tekmovanja in predstavniki Evropske radiodifuzne zveze so na vprašanja medijske hiše BBC in na komentarje njihovega dolgoletnega voditelja Grahama Nortona odgovorili, da se bo tekmovanje, ne glede na okoliščine, nedvomno zgodilo.

Norton je v pogovoru namreč dejal, da bodo lahko glasbeniki na tekmovanje tudi "zoomali" svoje glasbene točke, kar pa po besedah organizatorjev ni popolnoma natančno.

Graham Norton je v pogovoru za londonski radio dejal, da bi glasbeniki lahko
Graham Norton je v pogovoru za londonski radio dejal, da bi glasbeniki lahko "zoomali" tekmovanje. Foto: AP

Če se tekmovalci zaradi ukrepov za zajezitev pandemije ne bodo mogli neposredno udeležiti tekmovanja, bodo lahko svoje točke posneli v studiu v domači državi. Te posnetke bodo nato predvajali na velikih ekranih na tekmovanju oziroma prenašali na televizijskem prenosu.

Ob tem so opozorili, da bodo za snemanje posnetkov veljala ista stroga pravila kot za nastope na tekmovanju. Predstavniki tekmovanja bodo zagotovili, da posnetki ne bodo dodatno obdelani ali prirejeni.

Čeprav imajo pripravljen načrt za snemanje nastopov, pa so organizatorji prepričani, da jim bo uspelo vse nastopajoče pripeljati v Rotterdam, kjer bo 22. maja tekmovanje. Skoraj zagotovo pa tam ne bo več deset tisoč poslušalcev, ki tekmovanje navadno spremljajo v živo.