Voditelja Maja Pinterič in Bojan Cvjetićanin. Foto: SOJ RTV SLO/Žiga Culiberg
Voditelja Maja Pinterič in Bojan Cvjetićanin. Foto: SOJ RTV SLO/Žiga Culiberg

Izbor Ema FREŠ je namenjen mladim in še neuveljavljenim glasbenikom, omogoča pa jim priložnost za morebiten nastop na 65. izboru za pesem Evrovizije. Predizbor ste lahko spremljali na MMC-ju, finale pa si boste lahko ogledali na televizijskih zaslonih.

Za glasbeno popestritev izbora bodo poskrbeli gostje Raiven, Lumberjack in Fed Horses.

Enega od dveh zmagovalcev, ki bosta nastopila na Emi, bodo s telefonskim glasovanjem izbrali gledalci, drugega pa bo določila tričlanska strokovna komisija.

Ema bo 22. februarja 2020

Izbrana glasbenika se bosta pridružila Ani Soklič, Božidarju Wolfandu Wolfu, Gaji Prestor, Imsetu, Inmatu, Klari Jazbec, Lini Kuduzović, Manci Berlec, Simonu Vadnjalu in Tinkari Kovač na izboru Ema 22. februarja.

30-sekundne izseke končnih različic tekmovalnih skladb finalistov izbora Ema FREŠ (Alfirev, Astrid in Avantgarden, Klarity, Lana Hrvatin, Marmoris, Parvani Violet, Pia Nina, Saška, Stella in Younite) si lahko ogledate v spodnjem videoposnetku.

Na letošnji Emi bo sicer sistem glasovanja enak kot lani. Po predstavitvi vseh skladb bo tričlanska žirija izbrala dva superfinalista, ki se bosta predstavila še enkrat, med njima pa bodo zgolj gledalci in poslušalci s telefonskim glasovanjem izbrali zmagovalca, ki bo Slovenijo zastopal na 65. tekmovanju za pesem Evrovizije 2020, ki bo 12., 14. in 16. maja v Rotterdamu.