Slovenski predstavnik se bo na Evroviziji, ki bo maja v Ukrajini, predstavil v drugi polovici prvega polfinala. Foto: TV Slovenija
Slovenski predstavnik se bo na Evroviziji, ki bo maja v Ukrajini, predstavil v drugi polovici prvega polfinala. Foto: TV Slovenija

Izvajalci, ki se bodo letos potegovali za zmago na Emi, imajo za seboj že dve vaji na Gospodarskem razstavišču, v petek in soboto pa gre zares in bodo s svojimi skladbami poskušali prepričati strokovno žirijo in gledalce ter si zagotoviti svoje mesto med finalisti.


Na prvem predizboru 17. februarja bodo nastopili KiNG FOO (Wild Ride), Nika Zorjan (Fse), Tosca Beat (Free World), Lea Sirk (Freedom), Sell out (Ni panike), Zala (Lalalatino), Alya (Halo) in Omar Naber (On My Way).

Na drugem predizboru 18. februarja bodo Clemens (Tok ti sede), Raiven (Zažarim), Kataya & Duncan Kamakana (Are You There), BQL (Heart of Gold), INA SHAI (Colour Me), United Pandaz & ARSELLO feat. Alex Volasko (Heart to Heart), Tim Kores (Open Fire), Nuška Drašček (Flower in the Snow).

Izbor za Pesem Evrovizije 2017 je mogoče spremljati na MMC-jevem portalu, na Facebooku, Twitterju, Instagramu in kanalu YouTube ter na Snapchatu (EmaEvrovizija).


O izboru EMA 2017

Izbor EMA se po sedmih letih ponovno seli na Gospodarsko razstavišče. Vse tri večere si bodo gledalci lahko ogledali tudi v živo: dva predizbora, 17. in 18. februarja 2017, ter finalni večer, 24. februarja 2017. Gledalci in poslušalci bodo ob strokovnih žirijah izbrali slovenskega predstavnika na 62. tekmovanju za pesem Evrovizije 2017 v Kijevu.

V spodnji galeriji si lahko ogledate utrinke z druge vaje.