Evrovizijsko ekipo bodo poleg Maraaye sestavljale violinistka Lara  Balodis Slekovec ter pevke Karin Zemljič, Nika Zorjan in Manca Špik. Foto: MMC RTV SLO/Jani Ugrin
Evrovizijsko ekipo bodo poleg Maraaye sestavljale violinistka Lara Balodis Slekovec ter pevke Karin Zemljič, Nika Zorjan in Manca Špik. Foto: MMC RTV SLO/Jani Ugrin
Manca Špik, Nika Zorjan in Karin Zemljič
To bo drugi nastop na Evroviziji za Špikovo in Zorjanovo ter prvi za Zemljičevo. Foto: MMC RTV SLO/Jani Ugrin
Danijel Kajmakovski
Evrovizijskega večera se je udeležil tudi letošnji makedonski predstavnika na Evroviziji Daniel Kajmakoski. Foto: MMC RTV SLO/Jani Ugrin
Maraaya
Maraaya bosta nastopila v 2. polfinalnem večeru 21. maja. Foto: MMC RTV SLO/Jani Ugrin
Maraaya
Maraaya sta sinoči na evrovizijskem večeru predstavila tudi Here For You z zasedbo, ki bo stala na evrovizijskem odru. Foto: MMC RTV SLO/Jani Ugrin
Lukas Zuschlag in Hannah
Maraayo so prišli podpret tudi nekdanji evrovizijski predstavniki. Foto: MMC RTV SLO/Jani Ugrin
Nika Zorjan
Na predstavitvi je svoj novi projekt predstavila tudi Nika Zorjan, in sicer gre za sodelovanje Ramus feat. Nika v skladbi Lajf je moj.

Spremljevalni "trio" sestavljajo stare znanke Eme in Evrovizije. Manca Špik in Nika Zorjan se tako po enem letu (ko sta peli spremljevalne vokale za Tinkaro Kovač) vračata na evrovizijski oder v vlogi spremljevalnih vokalistk, na velikem odru pa se jima bo pridružila še Karin Zemljič, ki je spremljevalne vokale za pesem Here For You pela že na letošnji Emi.

"Mislim, da imamo letos velike možnosti za dober rezultat in tudi odzivi iz tujine in Slovenije so fantastični. Verjamem, da bomo letos dosegli najboljšo uvrstitev do zdaj," je bila optimistična Zorjanova. Podobno kot najmlajša članica letošnje evrovizijske ekipe, ki bo stala na odru, se nastopa veseli tudi Špikova.

"Lanska Evrovizija me je naučila, da moram uživati v vsakem trenutku na odru, ker je to redka priložnost, ki jo lahko doživi glasbenik. Na evrovizijskem odru nisem občutila treme niti v enem trenutku, kar se mi je zdelo nenavadno," se je spominjala pevka.

Zorjanova in Špikova se poznata že od prej, prvič pa bosta združili moči z Zemljičevo. "Dekle je na mestu, profesionalna, odlična pevka in predvsem zelo zabavna - takšne ljudi smo želeli v ekipi, tako da menim, da bo super popotovanje," je še sklenila Manca Špik.

Po nastopih na Emi v vlogi spremljevalne vokalistke zdaj čaka tudi Zemljičevo nastop na večjem - evrovizijskem odru. "Ko smo imeli vaje z novo spremljevalno vokalno ekipo, je bilo dobro to, da mi ni bilo treba razmišljati, kaj moram narediti, ker sem že vse znala. Drugače pa to ni posebni plus, razen da se mi ta pesem v glavi vrti že malo nazaj," je dejala smehu Zemljičeva.

Namesto lučk trakovi
In medtem ko spremljevalne vokalistke med prenosom na televiziji ne bodo vidne, bo zato toliko bolj izpostavljena violinistka. "Obleka za Evrovizijo bo v istem slogu, kot je bila na Emi, le malo bolj bo dodelana. LED-lučke bodo zamenjali LED-trakovi, ki so po mojem mnenju boljši," je razložila Lara Balodis Slekovec.


Vse o poti Maraaye na Dunaj najdete na:

- uradni strani Facebooka,

- Instagramu

- in na naši interaktivni podstrani.

Letošnja evrovizijska predstavnika sta ekipo predstavila na posebnem večeru, ki sta ga poimenovala Dunaju naproti. Nanj sta povabila številne podpornike, medije in nekdanje evrovizijske predstavnike, glasbene kolege in poslovne partnerje. V pogovoru za MMC sta dejala, da sta večino priprav opravila že pred Emo. "Zdaj ohranjava energijo in se ukvarjava s psihološko pripravo," je dejal Raay, ki že nestrpno pričakuje, da bodo lahko stopili na oder.

"Veliko se ukvarjam s tem, kako razmišljati, kaj razmišljati, kako se umiriti, kako se počutiti med samim nastopom. Rada bi imela tisto pravo energijo. Ko slišim utrip svojega srca, hočem čutiti pogum in ne strahu," je priznala Marjetka.


V treh evrovizijskih večerih si boste lahko na Televiziji Slovenija pred prenosi treh izborov ogledali še dokumentarni film o Conchiti Wurst ter dve oddaji lastne produkcije – Od Eme do Dunaja in Dunaj, 12 točk!

Še zadnje priprave
Teden dni pred odhodom ju čaka še izbira slušalk, saj se po pravilih Evrovizije ne sme videti logotipa, medtem ko bo obleka podobna tisti, ki jo je Marjetka nosila na Emi. Pripravljata pa tudi dve promocijski knjižici: ena bo vsebovala zanimive podatke, druga pa podala osnovne informacije o Maraayi.

Pred odhodom pa je Raaya in Marjetko prav posebej presenetila nekdanja članica referenčne skupine EBU-ja Miša Molk, ki jima je podelila miniaturno repliko mikrofona, ki ga prejme na koncu zmagovalec Evrovizije. "Ko so pred leti oblikovali veliko nagrado, so vsi člani referenčne skupine EBU-ja dobili osnutke mikrofončkov in po vseh letih nam ga je predala, da greva loviti velikega. Če se nama izmuzne, nam vedno ostane mali," je razložil Raay.


Večera so se udeležili tudi nekateri nekdanji predstavniki na Evroviziji, letošnji predstavnik Makedonije na Evroviziji, pevci iz delavnice Popsing, člani zasedbe Perpetuum Jazzile ... Njihove misli ob odhodu Maraaye na Evrovizijo bomo objavili v prihodnjih dneh.

Kot popotnico v zadnji teden sta sinoči predstavila še eno izvedbo njune pesmi Here For You, ki sta jo posnela z mladimi pevci, ki se kalijo pod Marjetkinim mentorstvom. Ekipo Popsing sta odpeljala v preteklih dneh tudi na Dunaj, kjer so posneli videospot. "Bilo je res lepo doživetje. Na Dunaj smo šli z avtobusom in se zelo zabavali," je dejala članica skupine Marjetkinih učencev Ula Ložar.

Lanska predstavnica na otroški Evroviziji se bo Maraayi pridružila tudi na Dunaju, in sicer na slovenskem dnevu, ki ga bo organiziralo slovensko veleposlaništvo. Tam bo podporo Maraayi prišla izraziti tudi smučarska šampionka Tina Maze.

Več utrinkov z evrovizijskega večera si lahko pogledate spodaj.