ManuElla je svojo evrovizijsko pravljico končala v drugem predizboru. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
ManuElla je svojo evrovizijsko pravljico končala v drugem predizboru. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
false
Slovenska ekipa na 61. izboru za Pesem Evrovizije. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Tik pred odhodom na oder je ManuElla sinoči zaželela vso srečo avstralski predstavnici Dami Im. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Sanje 27-letne slovenske predstavnice so se sinoči končno uresničile - za tri minute je pozornost Evrope usmerila v svoj nastop in pesem, s katero je prepričala občinstvo, ki je glasovalo zanjo na Emi. "Ponosna sem na nastop. Najpomembneje je, da si ne bom nič očitala, ker sem dala vse od sebe," je takoj po nastopu za MMC dejala ManuElla.

Pevko je končni izid presenetil. "Nikoli nisem verjela, da je politika vmešana, toda zdaj, ko ni šla Norveška naprej, o tem dvomim - saj je bila to moja najljubša pesem. Gruzijska pa najslabša - če sem iskrena. Vse se zgodi z razlogom. Prepričana sem, da je bila to najboljša izkušnja do zdaj. Presrečna sem, da so me Slovenci podprli in dali možnost, da sem lahko nastopila na tem najlepšem odru na svetu," se je zahvalila 27-letna ManuElla.

Na "najlepšem odru na svetu" si je delila oder z danskim akrobatom Jannikom Baltzerjem Hattlom. Na desni strani zgoraj pa so jo vokalno nadgrajevali Mitja Bobič, Lea Sirk, Karin Zemljič in Marjan Hvala (tudi soavtor glasbe za pesem Blue and Red, besedilo je prispeval Leon Oblak).

"Na odru je bilo nepopisno. Če si to želiš celo življenje ... To so takšni občutki, ki jih ne znaš opisati. Samo srečen si. Srečen si. In poješ temu občinstvu in vidiš, kako dihajo s teboj. Zato hočem to še toliko bolj," je opisovala svoje tri evrovizijske minute ManuElla.

Neuvrstitev v finale je Laščanka sprejela z dvignjeno glavo. "Ne obupati - to je življenje. Vedno gre malo gor, malo dol. Ampak pomembno je, da smo ponosni nase. Dvignemo glavo gor in uživamo življenje. Zato smo tu. Ne zato, da bi se sekirali in si nabirali težave. Ampak, da se imamo 'fajn'," je sklenila ManuElla.

Izbor za Pesem Evrovizije 2016 je mogoče spremljati na MMC-jevem portalu, naFacebooku, Twitterju, Instagramu in kanalu ter na Snapchatu (EmaEvrovizija).


Prekinjen niz

Z obstankom v drugem predizboru se je letos končal niz prebojev v finale, ki ga je začela Tinkara Kovač v Köbenhavnu in nadaljevala Maraaya na Dunaju. Ob tem pa je treba omeniti še dosežke Ule Ložar in Line Kuduzović na otroški Evroviziji.

Več o drugem predizboru si boste lahko prebrali v nadaljevanju dneva.


A evrovizijsko kolesje neutrudno melje naprej. Finale kljub vsemu ne bo brez slovenskega pridiha - kot smo že poročali, je k zgodovinskemu češkemu preboju v finale pomagal slovenski režiser Uroš Trefalt. Ob hrvaški predstavnici Nini Kraljić pa bo prekrita s kapuco stala stara znanka slovenskih izborov za pesem Evrovizije Opatijka Martina Majerle.

Več utrinkov ManuEllinega evrovizijskega dne si lahko pogledate spodaj.