Britanci so pozno razkrili svojo kandidatko za tekmovanje v Liverpoolu. Foto: Eurovision.tv
Britanci so pozno razkrili svojo kandidatko za tekmovanje v Liverpoolu. Foto: Eurovision.tv

"Tekmovati na tako velikem glasbenem tekmovanju je neverjetno," je po tem, ko so bili znani rezultati, dejala zmagovalka britanskega izbora za pesem Evrovizije Mae Muller in dodala, da so se ji izpolnile sanje. Britanski BBC je podobno kot lani svojo predstavnico izbral v sodelovanju s podjetjem, ki se ukvarja z upravljanjem glasbenikov.

25-letnica je rojena ravno takrat, ko je Velika Britanija nazadnje zmagala na Evroviziji, ki jo spremlja že od malih nog. "Obožujem nekatere skupine, ki so uspele ravno na Evroviziji, vse od Abbe do zasedbe Maneskin," je povedala Mae Muller. Dodala je, da je bil lanski drugouvrščeni Sam Ryder izjemen in da je dokazal, da je Velika Britanija po dolgem času spet pripravljena posegati po najvišjih mestih.

"To je večje od česar koli, kar sem do zdaj počela. Že čutim pritisk," je še povedala pevka in dodala, da je Ryderja že vprašala za kakšen dober evrovizijski nasvet. BBC-jev glasbeni novinar Mark Savage je v svoji analizi nastopajoče na domači Evroviziji zapisal, da so pesmi o ljubezenskih razhodih - kot je tudi I Wrote A Song – pevkin zaščitni znak. Na ritem in melodijo klubske uspešnice pevka nekdanjemu partnerju, ki ji ni bil zvest, pove, kaj vse bi mu rada storila: uničila avto, znorela pred njegovimi vrati in njegovo življenje spremenila v mučenje, a namesto tega raje napiše skladbo. "Temu se reče odraščanje," je v napovednem videoposnetku sklenila Mae Muller.