Hannah Waddingham (desno) je navdušila v novi vlogi. Foto: EPA
Hannah Waddingham (desno) je navdušila v novi vlogi. Foto: EPA

Pozornosti evrovizijskega občinstva vsako leto ne pritegnejo zgolj tekmovalci, tudi voditelji so sestavni, če ne enako pomemben del vsake uspešne Evrovizije. Med ljubljenkami oboževalcev se je znašla tudi Hannah Waddingham, ki so jo gledalci vzljubili zaradi vloge v kultni seriji Igra prestolov in zelo priljubljenih Sex Education ter Ted Lasso.

Angleška igralka je namreč navdušila že na svojem evrovizijskem debiju v prvem in drugem polfinalu, ko je kot sovoditeljica delala družbo Aleshi Dixon in ukrajinski pevki Julii Sanina. Gledalci so se na njen prvi poskus odzvali odlično, prevzela pa jih je predvsem njena energija na odru, ki za igralko njenega kova ni nič nepričakovanega.

Waddingham je postregla z vsem: od improviziranih plesnih gibov, do fantastičnih retoričnih sposobnosti in ravno prave mere humorja ter otročarij. Vsak korak, beseda in gib drugega polfinalnega večera je 48-letnica spremenila v zlato.

"Sovoditeljici je bilo videti, da se zabava kot še nikoli v življenju," je v pregledu drugega polfinalnega večera zapisal novinar portala Telegraph Ed Power. Po številnih uspešnih nastopih v serijah, se je igralka na podelitvi nagrad Olivier Awards prejšnji mesec sicer že preizkusila v vlogi voditeljice. Pred Evrovizijo je za BBC povedala, da jo ob misli na vodenje dogodka (del voditeljske zasedbe bo tudi na finalni večer) spreletavajo mravljinci navdušenja: "12-letnica v meni še zdaj ne verjame, da bom lahko povedala, da sem vodila Evrovizijo. Po pravici povedano so me kar prevzela čustva."

Poleg njene sproščenosti in pristnosti je tako javnost kot sovoditeljski par osupnila z znanjem francoščine, odličnim posnemanjem ukrajinščine in dobro mero samokritike: "Vidite, tudi nekaterim Britancem je dovolj mar, da se naučijo tujega jezika," se je pošalila.