Dora se je po osmih letih vrnila v Opatijo, kjer se je leta 1993 tudi začela. In to v velikem slogu – Hrvaška radiotelevizija je v športni dvorani Marina Cvetkovića organizirala tridnevni glasbeni praznik Glasbeni dnevi HRT-ja, katerih krona je bil prav izbor evrovizijskega predstavnika - Dora 2019.

Izbor so organizirali prvič po letu 2010, povezovali so ga Iva Šulentić, Jelena Lešić in Mirko Fodor.

Doro 2019 je odprla lanska evrovizijska predstavnica Franka, zapela je pesem Crazy. Med nastopajočimi je bila tudi Vanna, ki je svojo domovino predstavljala na največjem glasbenem tekmovanju leta 2001 s pesmijo Strings of My Heart.

18-letni pevec je s pesmijo, katere avtor je nekdanji hrvaški evrovizijski predstavnik Jacques Houdek, premagal naslednje tekmovalce: Bojan Jambrošić in Danijela Pintarić Vrijeme predaje, Jelena Bosančić Tell me, Kim VersonNisam to što žele, Jure Brkljača Ne postojim kad nisi tu, Beta Sudar Don't give up, Lea Mijatović Tebi pripadam, GelatoSisters Back to that swing, Luka Nižetić Brutalero, Elis Lovrić All I really want, Domenica Indigo, Ema Gagro Redemption, Lidija Bačić Lille Tek je počelo, Lorena Tower of Babylon, Bernarda I believe in true love, Manntra In The shadows.

O zmagovalcu sta odločala žirija in občinstvo v razmerju (50-50). Oboji so največ glasov namenili Roku, ki je tako kot slovenska evrovizijska predstavnika Zala Kralj & Gašper Šantl stavil na opravo bele barve, videz pa je dopolnil z angelskimi krili.

Hrvaška bo nastopila v drugem polfinalu Evrovizije 2019, ki bo 16. maja.