Ana Soklič čaka na skladbo, s katero bo nastopila na Evroviziji 2021. Foto: Bojan Simončič
Ana Soklič čaka na skladbo, s katero bo nastopila na Evroviziji 2021. Foto: Bojan Simončič

V Razvedrilnem programu TV SLO so julija objavili vabilo k sodelovanju za izbor skladbe. Prispelo je kar 191 prijav, izbor se je trenutno zožil zgolj na tri skladbe.

Razvedrilni program bo v sodelovanju z izvajalko in z mnenjem strokovne komisije v naslednjih dneh odločal o primernosti ene ali dveh skladb za Emo 2021.

Izbor Ema 2021 bo posvečen tudi 60-letnici sodelovanja Slovenije – nekoč še v okviru nekdanje skupne države – na Pesmi Evrovizije. Leta 1961 je Jugoslavija v Cannesu prvič nastopila na evrovizijskem tekmovanju s skladbo Neke davne zvezde slovenskega avtorja, velikana slovenske zabavne glasbe Jožeta Privška. Skladbo je izvedla Ljiljana Petrović. Pet let pozneje pa je na Pesmi Evrovizije prvič nastopila slovenska pevka Berta Ambrož s skladbo Brez besed. Glasbo je napisal še en velikan slovenske zabavne glasbe, letos umrli Mojmir Sepe, avtorica besedila je Elza Budau.

Na Emi 2021 se bodo v šovprogramu sprehodili skozi uspešne nastope Slovenije in nekdanje skupne države na Pesmi Evrovizije.

Ana Soklič v prvem polfinalu
Pesem Evrovizije bo naslednje leto maja v Rotterdamu na Nizozemskem. Slovenska skladba bo najprej tekmovala v prvem predizboru 18. maja. Če se bo uvrstila v prvo deseterico, pa jo bomo slišali še v evrovizijskem finalu 22. maja 2021.

Ana Soklič je v decembru sicer objavila uradni, skoraj 8-minutni video za zmagovalno skladbo Eme 2020, Voda, in ga posvetila svoji stari mami. Prisluhnite ji! Zaradi evrovizijskih pravil na Nizozemskem ne bo odmevala pesem Voda, temveč nova, ki jo bomo slišali kmalu.