Novico so potrdili pri Evropski radiodifuzni zvezi (EBU). Madonna je tako očitno podpisala pogodbo, ki je bila nujna, da bi stopila na oder največjega glasbenega tekmovanja v Evropi. "Veseli smo, da lahko končno potrdimo, da se nam bo na letošnjem tekmovanju pridružila neprekosljiva glasbena ikona Madonna. Nastop v živo med največjo zabavno oddajo na svetu bo poseben trenutek za vsakogar – navsezadnje tudi evrovizijske oboževalce. Vemo, da nas čaka večer, ki bo ostal vsem v spominu," je povedal vodja tekmovanja Jon Ola Sand.

EBU je med drugim sporočil, da bo Madonna v finalu Evrovizije predstavila dve pesmi. Najprej bo predstavila njeno večno uspešnico Like A Prayer, ob tem jo bo spremljal 35-članski zbor. Letos mineva 30 let od izida pesmi, ki je osvojila ves svet.

Madonna je evrovizijski oder izbrala tudi za premierno predstavitev najnovejšega singla Future z njenega prihajajočega albuma Madame X, ki bo izšel 14. junija. Pesem Future bo izvedla skupaj z ameriškim raperjem Quavom.

Madonna je pred dnevi pojasnila odločitev za nastop na Evroviziji. Dejala je, da "bo vedno stopila v bran človekovim pravicam" in da upa, da se bo "pojavila nova pot do miru". "Nikoli ne bom nehala nastopati samo zato, da bi se uklonila političnemu prepričanju kogar koli. Nikoli ne bom nehala opozarjati na kršitve človekovih pravic, pa naj se dogajajo kjer koli po svetu. Srce me boli vedno, ko slišim, da je na Bližnjem vzhodu ugasnilo novo nedolžno življenje. Nasilje se pogosto dogaja zato, da služi političnim ciljem ljudi, ki imajo koristi od tega dolgotrajnega spora. Upam in molim, da bomo kmalu našli pot iz grozljivega kroga uničevanja in da bomo našli novo pot k miru," je dodala.

Madonna je v Izraelu nastopila že trikrat – v letih 1993, 2009 in 2012.

Nastop, vreden milijon dolarjev
Nastop naj bi stal milijon ameriških dolarjev, račun pa naj bi poravnal multimilijarder Sylvan Adams, izraelska javna radiotelevizija Kan ima namreč omejen proračun in tega nikakor ne bi mogla pokriti. Adams vidi v Evroviziji odlično priložnost za promocijo Izraela na mednarodnem prizorišču. Lani je Adams tudi pripeljal kolesarsko Dirko po Italiji v Izrael, ki se je prvič v zgodovini začela zunaj Evrope – poleg uvodne vožnje sta bili tam na sporedu še dve etapi.