Njuna posnetka sta pod drobnogled znova vzela novinar in evrovizijski poznavalec Denis Živčec ter spletna vplivnica Maja Pinterič.

Glasovanje se nadaljuje jutri na spletni strani rtvslo.si/ema-fres.

Skladbe so še vedno v obliki delovnih različic, saj tako ljubitelji Eme in Evrovizije dobijo vpogled v ustvarjalni proces od samega začetka.

Vsak teden od ponedeljka do srede predstavljamo po dva izvajalca, vi pa lahko prek spletne ankete vsak dan določite enega, ki se bo uvrstil v petkov izbor za zmagovalca tedna. Med tremi zmagovalci dneva lahko ob petkih v novem krogu znova prek spletne ankete glasujete za zmagovalca, ki pride med najbolj "freš" deseterico. Tedenska zmagovalca sta dva, saj drugega izbere strokovna komisija.

5. teden

DATUM

TEKMOVALCI

ZMAGOVALEC DNEVAZMAGOVALCA TEDNA

2. 12.

Lana HrvatinLana Hrvatin
Martina
3. 12.Astrid in Avantgarden
Petra Ceglar
4. 12.Ljudmila Frelih
Tilen Lotrič

Izmed 18 izvajalcev, ki jih je izbrala strokovna komisija, je šest takih, ki so se v prvih treh tednih že lahko veselili finala izbora Eme FREŠ. 12 izvajalcev oz. "srečnih poražencev" pa se meri še enkrat po enakem sistemu v spletnem tekmovanju "srečnih poražencev" in med njimi se bodo še štirje uvrstili v finalni izbor Ema FREŠ.

Deset finalistov Eme FREŠ se bo pomerilo za svoje mesto na finalnem izboru Ema 2020. Dva, eden po mnenju glasovalcev in drugi po mnenju strokovne žirije, se bosta pridružila uveljavljenim izvajalcem.

Več o Lani Hrvatin in Martini si lahko preberete, če kliknete na spodnji fotografiji.