O vozovnici na Nizozemsko, ki bo maja gostila 65. izbor za pesem Evrovizije, bo odločala tričlanska strokovna žirija, ki bo izbrala dva superfinalista. O zmagovalcu bodo pozneje odločili izključno gledalci in poslušalci s telefonskim glasovanjem.  Foto: MMC RTV SLO
O vozovnici na Nizozemsko, ki bo maja gostila 65. izbor za pesem Evrovizije, bo odločala tričlanska strokovna žirija, ki bo izbrala dva superfinalista. O zmagovalcu bodo pozneje odločili izključno gledalci in poslušalci s telefonskim glasovanjem. Foto: MMC RTV SLO

Letos se bo pomerilo kar dvanajst izvajalcev, desetim izbranim sta se pridružila še novinca, ki sta zmagala na izboru Ema FREŠ. Prvi bo na oder stopil Simon Vadnjal, sledili pa mu bodo Saška, Gaja Prestor, Ana Soklič, Inmate, Manca Berlec, Tinkara Kovač, Božidar Wolfand - Wolf, Parvani Violet, Klara Jazbec, IMSET in Lina Kuduzović.

Na Emin oder bosta ponovno stopila lanska zmagovalca Zala Kralj in Gašper Šantl.

Vsekakor se nam obeta zabaven in vznemirljiv večer, saj bo Emo vodil Klemen Slakonja. "Pripravil bom tudi kakšno presenečenje, kakšno, naj za zdaj ostane skrivnost," je napovedal voditelj, imitator, igralec, glasbenik in še marsikaj drugega.

Že jutri, večer pred vrhuncem bo oddaja Ema pred Emo gledalcem razkrila dogajanje v zakulisju, preverila pričakovanja tekmovalcev, skupaj z voditeljem Nejcem Šmitom pa bomo preverili tudi utrip na vajah.

Tudi letos boste lahko na naši spletni strani in profilu Facebook spremljali alternativni prenos Eme, kjer se bodo v vlogi komentatorjev na družbenem omrežju Twitter preizkusili Boštjan Gorenc - Pižama, soustvarjalec oddaje Odbita do bita na Valu 2020 Anže Tomić in nekdanja novinarka Eva Košak.

Živahno dogajanje na vajah pa lahko že zdaj spremljate na naših družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Youtube.