Foto: EBU/Andres Putting
Foto: EBU/Andres Putting

Navijači in ljubitelji skupine LPS ter drugi evrovizijski navdušenci so prvi polfinale, v katerem so s pesmijo Disko nastopili LPS, najbolj množično spremljali v Celjskem mladinskem centru.

Tam so skupaj z Gimnazijo Celje - Center pripravili skupinski ogled prvega polfinalnega večera v živo.

LPS na poti na oder.Foto: EBU/Corinne Cumming
LPS na poti na oder.Foto: EBU/Corinne Cumming

Navdušenje je iz minute v minuto naraščalo, je poročala novinarka TV Slovenija Barbara Štor. Vrhunec je dogajanje doseglo, ko so peti na oder stopili LPS. V Celju je završalo, obiskovalci so plesali na znano melodijo, pri prepevanju so se "na daleč" pridružili pevcu Filipu.

"Navijali smo tako glasno, da se nas je slišalo po celem svetu," je v Facebook objavi zapisala Gimnazija Celje – Center, kjer se je začela zgodba skupine LPS. Tam so se Filip, Mark, Živa in Žiga namreč spoznali.

"Iskrene čestitke za izjemen komad, za vrhunski nastop na največjem koncertnem dogodku tega sveta. Ponosni do neba in naprej," so zapisali še na družbenem omrežju.

Skupina LPS se ni uspela uvrstiti v evrovizijski finale, ki bo v soboto. So se pa sokrajanom in sošolcem zahvalili za navijanje. To je zelo lepo od njih, kot je povedal za STA Mark Semeja iz skupine LPS: "Se vidi, da nas podpirajo in to nam res zelo veliko pomeni. Povedali so nam tudi, da so zelo uživali."

Evrovizijsko vzdušje v Torinu in Celju