Manca Berlec Foto: Osebni arhiv
Manca Berlec Foto: Osebni arhiv

VEČ O IZVAJALCU
Facebook
Instagram

ZGODOVINA NA EMI
/

BIOGRAFIJA
24-letna Manca Berlec se z igranjem in ustvarjanjem avtorske glasbe ukvarja že od malih nog. Navihano dekle z zapeljivim vokalom, ki najraje nastopa s kitaro, looperjem in kazujem, igra tudi diatonično in klavirsko harmoniko, ukulele, bobne ter klavir; hkrati pa sama piše svoje melodije in besedila.
Vsestranska ustvarjalka in zaprisežena ljubiteljica mačk se je v medijih prvič pojavila, ko je s srednješolsko skupino Me3 nastopila na natečaju Misli z vodo na Radiu Slovenija. Nekaj let pozneje je v šovu Slovenija ima talent Branko Čakarmiš stisnil zlati gumb in jo povabil v polfinale. Kot perspektivna mlada kantavtorica pa je po nizu koncertov na intimnih prizoriščih (Klubar, Blunout, hostel Tresor, Prulček, Pod Skalo) jeseni 2018, s prijavo in nastopom v glasbenem izzivu Tobačna akustika v ljubljanskem ČinČinu, končno pritegnila pozornost številnih vplivnih mož in dam iz domače koncertne, medijske in založniške industrije.
Po samo treh mesecih predvajanja je bila skladba Sama 11. največkrat predvajana pesem leta 2018 na Valu 202, kjer so jo že predstavili tudi v oddaji Glasbene notice in se ogreli še za dve njeni skladbi (Prezgodaj in Milijon Zvezd).
Spomladi je izdala svoj prvi album z naslovom Gola pod okriljem založbe MenArt; predstavitev pa je imela tudi na Valu 202 pri Andreju Karoliju. Za skladbo Kadilka je posnela svoj prvi videospot, pesem pa je bila pozneje izbrana za popevko tedna na Valu 202.