Srečno, ManuElla! Foto: Borut Živulović/BoBo
Srečno, ManuElla! Foto: Borut Živulović/BoBo
Slovenska evrovizijska delegacija na čelu z ManuEllo je ob sedmih zjutraj odletela proti stockholmskemu letališču. Foto: Facebook Ema Eurovision Slovenia
Že jutri jo ob desetih čaka prva seznanitev z Globe areno in z velikim evrovizijskim odrom. Foto: Borut Živulović/BoBo

"Moj nastop je še vedno malce zavit v tančico skrivnosti. Že to, da imam v ekipi Jannika, ki je vrhunski akrobat, vam lahko pove marsikaj," je pred odhodom povedala slovenska predstavnica na Evroviziji. Že jutri jo ob desetih čaka prva seznanitev z Globe areno in z velikim evrovizijskim odrom.

Priprave na izbor za Pesem Evrovizije 2016 je mogoče spremljati na MMC-jevem portalu EMA 2016, na Facebooku, Twitterju, Instagramu in kanalu Youtube ter na Snapchatu (EmaEvrovizija).

Za njo bodo skriti stali štirje spremljevalni pevci - Lea Sirk, Karin Zemljič, Mitja Bobič in Marjan Hvala, ki je tudi soavtor pesmi Blue and Red (besedilo je napisal Leon Oblak). Poleg njih pa slovensko delegacijo letos sestavljajo še vodja delegacije Aleksander Radić, producentka Nina Pirnar in vodja odnosov z javnostjo na letošnji Evroviziji Maruša Kobal. "Nastop sem pilila z odlično ekipo, in če pogledam nazaj, mislim, da smo naredili res vse, kar je bilo v naši moči," je priznala ManuElla.

A še zdaleč ni slutila, kaj vse jo čaka v pripravljalnem obdobju. "Vedela sem, da bo res veliko dela. Ampak mislim, da dokler celotnega procesa priprav ne doživiš, težko slutiš, kaj te zares čaka. Ravno zato sem zelo hvaležna za nasvete Raayu in Marjetki, Maji Keuc, Marlenni iz skupine Sestre ... Tudi zaradi teh nasvetov mi je bilo kdaj v času priprav 'lažje'," je še priznala ManuElla.

Po tednih priprav in nastopih tako na promocijskem koncertu v Amsterdamu kot v Tel Avivu je tako končno pred njo zadnja faza misije Evrovizija. "Pričakujem nepozabno doživetje, veliko dobre glasbe in nova glasbena prijateljstva. Resnično se veselim celotne evrovizijske avanture, o rezultatih pa ne želim razmišljati. Želim samo uživati vsak trenutek in poskrbeti, da bom na odru sebe in Slovenijo predstavila najbolje, kot znam. Srčno upam, da bodo tudi gledalci videli, čutili in uživali z mano," je dejala ManuElla.

A preboj v finale ne bo lahek, česar se zaveda tudi sama in o svoji konkurenci deli le besede spoštovanja. "V preteklih tednih sem na promocijah spoznala in slišala kar nekaj letošnjih tekmovalcev. Mogoče imamo v drugem polfinalu več boljših pesmi, a je vseeno treba počakati tudi na vaje in na to, da slišimo in vidimo pesem v celoti," je razmišljala na glas ManuElla.

Energija usmerjena le v nastop
Čeprav spoštuje vse svoje sotekmovalce, pa pravi, da sez njimi ne obremenjuje. "Vso svojo energijo vlagam izključno v to, da bom svoj nastop izpeljala, kot sem si zadala. Anže Škrube je pripravil vrhunski nastop, zavedam pa se velike odgovornosti, ki je zdaj na meni, da vse to prenesem na oder," je dejala pevka, ki jo odločilni večer čaka 12. maja.