Njuna posnetka sta pod drobnogled vzela spletna "vplivnica" Rebeka Tomc in pevec skupine Joker Out Bojan Cvjetićanin.

Za zmagovalca tedna boste lahko glasovali v petek na strani rtvslo.si/ema-fres. Glasovanje bo trajalo od 10.00 do 20.00. Zmagovalca bomo razglasili do 21.00. Enega bodo določili glasovi spletne ankete, drugega pa strokovna žirija.

Skladbe so še vedno v obliki delovnih različic, saj tako ljubitelji Eme in Evrovizije dobijo vpogled v ustvarjalni proces od samega začetka.

Vsak teden od ponedeljka do srede predstavljamo po dva izvajalca, vi pa lahko prek spletne ankete vsak dan določite enega, ki se bo uvrstil v petkov izbor za zmagovalca tedna. Med tremi zmagovalci dneva lahko ob petkih v novem krogu znova prek spletne ankete glasujete za zmagovalca, ki pride med najbolj "freš" deseterico. Tedenska zmagovalca sta dva, saj drugega izbere strokovna komisija.

3. teden

DATUM

TEKMOVALCI

ZMAGOVALEC DNEVAZMAGOVALCA TEDNA

18. 11.

Saška

Saška

Ljudmila Frelih

19. 11.AlfirevNuša Pliberšek
Nuša Pliberšek

20. 11.

Marmoris

Marmoris

Lana Hrvatin

Izmed 18 izvajalcev, ki jih je izbrala strokovna komisija, bo šest takih, ki se bodo v prvih treh tednih že lahko veselili finala izbora Eme FREŠ. 12 izvajalcev oz. "srečnih poražencev" pa se bo v prihodnjih dveh tednih pomerilo še enkrat po enakem sistemu v spletnem tekmovanju "srečnih poražencev" in med njimi se bodo še štirje uvrstili v finalni izbor Ema FREŠ.

Deset finalistov Eme FREŠ se bo pomerilo za svoje mesto na finalnem izboru Ema 2020. Dva, eden po mnenju glasovalcev in drugi po mnenju strokovne žirije, se bosta pridružila uveljavljenim izvajalcem.

Več o Marmoris in Lani Hrvatin si lahko preberete, če kliknete na spodnji fotografiji.