Njune posnetke sta vzela pod drobnogled voditelj in animator Klemen Kopina ter spletna "vplivnica" Rebeka Tomc. Po koncu glasovanja pa je jasno, da se je Martina pridružila Stelli in Younite v boju za tedenska zmagovalca, ki bo potekal v petek.

Skladbe so še vedno v obliki delovnih različic, saj tako dobijo ljubitelji Eme in Evrovizije vpogled v ustvarjalni proces od samega začetka.

Tekmovanje se nadaljuje v petek. Na strani rtvslo.si/ema-fres. bo potekalo glasovanje za zmagovalca tedna. Enega boste določili spletni glasovalci, drugega žirija.

Vsak teden bomo od ponedeljka do srede predstavili po dva izvajalca in prek spletne ankete boste določili vsak dan enega, ki se bo uvrstil v petkov izbor za zmagovalca tedna. Med tremi zmagovalci dneva boste lahko ob petkih v novem krogu znova v spletni anketi glasovali za zmagovalca, ki bo prišel med najbolj "freš" deseterico. Tedenska zmagovalca bosta dva, saj bo drugega izbrala še strokovna komisija.

Prvi teden:

DATUM

TEKMOVALCI

ZMAGOVALEC DNEVAZMAGOVALCA TEDNA

4. 11.

Stella

Stella

Pia Nina

5. 11.

SoulutionYounite

Younite

6. 11.

Astrid in Avantgarden

Martina

Martina

Izmed 18 izvajalcev, ki jih je izbrala strokovna komisija, bo šest takih, ki se bodo v prvih treh tednih že lahko veselili finala izbora Eme FREŠ. 12 izvajalcev oz. "srečnih poražencev" pa se bo v prihodnjih dveh tednih pomerilo še enkrat po enakem sistemu v spletnem tekmovanju "srečnih poražencev" in med njimi se bodo še štirje uvrstili v finalni izbor Ema FREŠ.

Deset finalistov Eme FREŠ se bo pomerilo za svoje mesto na finalnem izboru Ema 2020. Dva, eden po mnenju glasovalcev in drugi po mnenju strokovne žirije, se bosta pridružila uveljavljenim izvajalcem, ki se na Emo 2020 lahko še vedno prijavijo prek spletnega obrazca do 18. novembra.

Več o Astrid in Avantgarden ter Martini si lahko preberete, če kliknete na spodnji fotografiji.