Nastopili so v šovih Slovenija ima talent in Znan obraz ima svoj glas. Poznani so po svojih skladbah Briga me, Bonita, Julija, Dvignem te in Spomin. Foto: Youyou, wiwibloggs
Nastopili so v šovih Slovenija ima talent in Znan obraz ima svoj glas. Poznani so po svojih skladbah Briga me, Bonita, Julija, Dvignem te in Spomin. Foto: Youyou, wiwibloggs

Tudi v San Marinu so že izbirali svojega evrovizijskega predstavnika, za to vlogo pa se je pomerila tudi slovenska skupina Booom!, ki na slovenski glasbeni sceni deluje zadnja štiri leta. Ta se je za to potezo odločila po tem, ko so se odzvali vabilu RTV Slovenija za sodelovanje pri izboru slovenskega predstavnika za Evrovizijo, kjer je bila na koncu izbrana Raiven.

Na evrovizijski izbor v San Marinu, ki je odprt tudi za tuje izvajalce, so se prijavili dva dni pred iztekom roka. Patrik Mrak, Luka Cvetičanin in Matevž Derenda so se za nastop v finalu tekmovanja Una Voce per San Marino potegovali med več kot 750 kandidati iz 31 držav. V zaključnem dejanju glasbenega tekmovanja so se pomerili z glasbeniki, kot so Loredana Bertè, Marcella Bella, Wlady, Corona in Ice MC.

Tričlanska zasedba, katere prvi cilj je bila prav uvrstitev v finale, kar so dosegli s prvim mestom na drugem predizboru, so se predstavili s skladbo Dance Like This. Ta po njihovih besedah govori o lepih trenutkih, ki jih doživljajo sami, s prijatelji in dobrimi ljudmi, kljub temu da svet ni vedno lep. Člani so tudi avtorji besedila in glasbe.

Booom!, ki so upali, da bodo gledalci začutili njihovo pesem, med 17 nastopajočimi na koncu sicer niso zmagali – v Malmö se v imenu San Marina namreč odpravlja španska skupina Megara. "Malo smo razočarani, saj so se nam zadnje tedne dogajale nore stvari, čutili smo val podpore, ki je zrasla v medijih in med glasbenimi kolegi, potem pa je zmanjkalo tako malo," so prve občutke strnili člani. Vseeno se lahko pohvalijo s tem, da so končali na petem mestu, menijo pa, da si je Magara zaslužila zmago, saj ima "do potankosti izdelan nastop, vreden velikega odra v Malmöju."