Vid Valič bo stal na odru Eme. Foto: MMC RTV SLO
Vid Valič bo stal na odru Eme. Foto: MMC RTV SLO
Vid Valič
Valič je prepričan, da nam bo kar nekaj pesmi z letošnje Eme ostalo v ušesih. Foto: Jernej Kokol

Izbor za slovenskega predstavnika 63. tekmovanja za pesem Evrovizije, ki ga bo maja gostila Portugalska, je tik pred vrati. Ema bo razdeljena na dva dela: predizbor bo na sporedu že to soboto, finale pa teden dni pozneje, in sicer 24. februarja. Pred prvim dogodkom smo na MMC-ju na spletnem klepetu gostili Valiča, ki je dejal, da vseh letošnjih tekmovalnih pesmi še ni slišal. "Med tistimi, ki sem jih, se mi nekatere zdijo super, druge pa zelo slabo izbrane. Ampak sej veste, vsaka ušesa imajo svojo malarja."

Valič je obljubil, da se med oddajo ne bo preoblačil, o svojih favoritih pa ni želel govoriti: "Saj bi povedal, ampak pred tekmovanjem ne smem preferirati izvajalcev, da ne bi izpadlo, kot da kakšnega promoviram. Moram pa priznati, da pogrešam Majo Keuc." Dodal je, da ima pri scenariju popolnoma proste roke, a vseeno mora paziti, da je to oddaja, ki mora biti "prijazna družini".

Katerega voditelja Eme iz prejšnjih let si je najbolj zapomnil? "Predvsem mislim, da jih je bilo nekajkrat preveč skupaj. En voditelj ali voditeljski par se mi zdi bolj smiselno, tudi lažje je delati in pisati scenarij. Poles, Mario, Ula in Slakonja so pa itak zakon, kenede," je dodal v svojem slogu. Dodal je, da si sam ne pomaga veliko s "plonklistki". "Če si šalo sam napisal, ne potrebuješ veliko učenja na pamet," pravi. Za njegov videz ob poskrbela stilistka Vesna Mirtelj, "obleko pa so najbrž naredili Kitajci".

Valičev najzgodnejši spomin na Evrovizijo je Darja Švajger s pesmijo Prisluhni mi. "Res je bila seksi v tisti črni obleki," je dodal.

Lani Evrovizije v Kijevu ni spremljal, ker je imel tisti večer predstavo. "Ampak iz glave bi rekel, da mi je bila najljubša pesem lani na Evroviziji slovenska. Kljub temu, da jo je odpel Omar Naber," se je pošalil.

Zapisal je še, da nikoli ne bi vodil resničnostnih šovov ali pogrebov.

Osmerica se bo uvrstila v finale
Predizbor Eme bo v soboto začela Anabel (Pozitiva), sledili pa ji bodo Tanja Ribič (Ljudje), KiNG FOO (Žive sanje), INA SHAI (V nebo), Indigo (Vesna), ManuElla (Glas), MILA (Svoboda), Orter (Kraljica), Lara Kadis (Zdaj sem tu), BQL (Ptica), Proper (Ukraden cvet), Nika Zorjan (Uspavanka - Lullaby), Marina Martensson (Blizu), Nuška Drašček (Ne zapusti me zdaj), Gregor Ravnik (Zdaj je čas) in Lea Sirk (Hvala, ne!).

Le osem najboljših, štirje po izboru žirije in štirje po izboru gledalcev in poslušalcev, pa bo nastopilo tudi v finalnem večeru.

Celoten klepet z Vidom Valičem lahko preberete spodaj.