16 uveljavljenih glasbenikov, ki bodo nastopili na izboru EMA 2022. Manjkajo še štirje zmagovalci EME freš. Foto: EMA / osebni arhiv izvajalcev
16 uveljavljenih glasbenikov, ki bodo nastopili na izboru EMA 2022. Manjkajo še štirje zmagovalci EME freš. Foto: EMA / osebni arhiv izvajalcev

V drugem preizboru, ki si ga boste lahko na TV SLO 1 ogledali 12. februarja ob 20. uri, se bodo predstavili izvajalci v naslednjem vrstnem redu: Mia Guček, Gušti feat. Leyre, Klara Jazbec, Vedran Ljubenko, zmagovalec EME freš (3), zmagovalec EME freš (4), Anabel, BQL, Hauptman in Eva Moškon.

Spodaj lahko tako prisluhnete 30-sekundnim izsekom osmih že znanih udeležencev drugega predizbora, torej osmim uveljavljenim glasbenim imenom, medtem ko na dva zmagovalca EME freš še čakamo.

Finalnemu TV-izboru EMA freš, ki bo v petek, 28. januarja, in na katerem bodo izbrani še štirje tekmovalci na EMI, sledijo trije sobotni večeri (5., 12. in 19. februar), namenjeni izboru slovenskega predstavnika na tekmovanju za Pesem Evrovizije 2022. Voditelja vseh treh večerov bosta Bojan Cvjetićanin in Melani Mekicar.

Sorodna novica Za pokušino - prvih osem pesmi, ki se bodo potegovale za zmago

Tudi v prvem predizboru, ki bo na sporedu 5. februarja ob 20. uri na TV SLO 1, bo nastopilo osem uveljavljenih glasbenikov in dva zmagovalca EME freš, vrstni red pa bo tak: July Jones, David Amaro, Le Serpentine, Bowrain & Brina, zmagovalec EME freš (1), zmagovalec EME freš (2), Jonatan Haller, Batista Cadillac, Zala Smolnikar - Z Á L I in Manouche. Osmim skladbam lahko še enkrat prisluhnete spodaj.

Iz vsakega predizbora se bo v finalni izbor uvrstilo šest skladb (tri po telefonskem glasovanju in tri po glasovanju žirije). V finalnem izboru, ki bo v soboto, 19. februarja, ob 20. uri na TV SLO 1 se bo tako predstavilo 12 skladb.

Zmagovalna skladba bo določena na podlagi telefonskega glasovanja in glasovanja petih žirij v razmerju 50:50.

Vse novosti povezane z izborom EMA 2022 lahko spremljate tudi na uradni spletni strani in na družabnih omrežjih Instagram, Facebook, Youtube in TikTok.