Lani je Slovenijo na Evroviziji zastopala Ana Soklič s skladbo Amen. Foto: EBU/Andres Putting
Lani je Slovenijo na Evroviziji zastopala Ana Soklič s skladbo Amen. Foto: EBU/Andres Putting

Izvajalce in vse evrovizijske navdušence čaka pestro in razburljivo glasbeno dogajanje, ki bo privedlo do velikega zmagovalca izbora Ema 2022.

Prijavite se!

RTV Slovenija vse zainteresirane glasbene izvajalke in izvajalce ter avtorje vabi, da se predstavijo na izborih Ema Freš in Ema 2022 ter se potegujejo za nastop na 66. tekmovanju za Pesem Evrovizije 2022. Prijave potekajo od 8. oktobra do 22. novembra 2021 prek spletnega obrazca www.rtvslo.si/ema2022, uradno vabilo za sodelovanje na izboru in pravila sodelovanja najdete TUKAJ in TUKAJ.

Ema Freš za glasbene novince
Glasbeni izvajalci, ki ne štejejo več kot 30 let in so izdali največ tri skladbe, bodo najprej tekmovali v spletnem predizboru Ema Freš. Tako se bo že letos v štirih tednih na spletu predstavilo 24 skladb. Od 24 skladb jih bo po štirih tednih spletnega predizbora Ema Freš ostalo še 14.

14 glasbenih novincev se bo januarja znova predstavilo, tokrat v dveh televizijskih oddajah Ema Freš in se potegovala za enega od štirih mest, namenjenih novincem izbora Ema 2022.

Foto: SOJ RTV SLO/RTV Slovenija
Foto: SOJ RTV SLO/RTV Slovenija

Ema 2022 v treh večerih
Izbor Ema 2022 bo potekal v treh večerih – v dveh predizborih in finalu. V vsakem predizboru bo nastopilo osem uveljavljenih glasbenikov in dva zmagovalca Eme Freš. Žirija in telefonski glasovalci bodo v vsakem polfinalu izbrali po šest finalistov.

Dvanajsterica izbranih bo nastopila na velikem odru finala izbora Ema 2022. O najboljšem bodo skupaj (v razmerju 50:50) odločali gledalci in pet petčlanskih žirij. Zmagovalec bo postal slovenski predstavnik na 66. tekmovanju za pesem Evrovizije, ki bo potekalo naslednje leto v Italiji.

Ema in Ema Freš: Prijavi se!

Evrovizijsko dogajanje bodo lahko gledalci spremljali tudi na spletu, in sicer na naslovu rtvslo.si/ema2022 ter na družabnih omrežjih Facebook, Instagram in TikTok.