Njuna posnetka sta vzela pod drobnogled pevec skupine Joker Out Bojan Cvjetićanin in spletna "vplivnica" Maja Pinterič.

Prva zmagovalka dneva je Stella. Glasovanje je potekalo od 10.00 do 20.00. Jutri predstavimo nov par, med katerima boste odločali o zmagovalcu dneva.

Prvo fazo izbora bo vodilo pet komentatorjev: poleg Bojana in Maje še voditelj in animator Klemen Kopina, novinar in dober poznavalec Evrovizije Denis Živčec ter spletna vplivnica Rebeka Tomc.

Strokovna komisija je izbrala 18 skladb in izvajalcev, ki so poslali videoposnetek izvedbe svoje skladbe (v dolžini ene minute) in krajšo videopredstavitev. Skladbe so še vedno v obliki delovnih različic.

Vsak teden bomo od ponedeljka do srede predstavili po dva izvajalca in prek spletne ankete boste določili vsak dan enega, ki se bo uvrstil v petkov izbor za zmagovalca tedna. Med tremi zmagovalci dneva boste lahko ob petkih v novem krogu znova prek spletne ankete glasovali za zmagovalca, ki bo prišel med najbolj "freš" deseterico. Tedenska zmagovalca bosta dva, saj bo drugega izbrala še strokovna komisija.

Izmed 18 izvajalcev bo šest takih, ki se bodo v prvih treh tednih že lahko veselili finala izbora Eme FREŠ. 12 izvajalcev oz. "srečnih poražencev" pa se bo v prihodnjih dveh tednih pomerilo še enkrat po enakem sistemu v spletnem tekmovanju "srečnih poražencev" in med njimi se bodo še štirje uvrstili v finalni izbor EMA FREŠ.

10 finalistov Eme FREŠ se bo pomerilo za svoje mesto na finalnem izboru Ema 2020. Dva, eden po mnenju glasovalcev in drug po mnenju strokovne žirije, se bosta pridružila uveljavljenim izvajalcem, ki se na Emo 2020 lahko še vedno prijavijo prek spletnega obrazca do 18. novembra.

Več o izvajalkah, ki sta se borili v prvem dvoboju za zmagovalko dneva, si lahko preberete, če kliknete na spodnji fotografiji.